Entertainment

Dit is wat je moet weten over de 3 tegenstanders van Rico Verhoeven

Levi Rigters, Hesdy Gerges en Tarik Khbabez zijn de tegenstanders van Rico Verhoeven tijdens Glory 77

Het wordt helaas geen titelgevecht, maar wel een ‘Heavyweight Tournament’ en misschien is dat nog wel beter. De kans zit er dik in dat Rico Verhoeven twee keer in actie komt tijdens GLORY 77. Hier kom je alles te weten over de 3 tegenstanders van Rico Verhoeven.

Tegenstanders van Rico Verhoeven in het Heavyweight Tournament

Omdat Jamal Ben Saddik zich moest afmelden wegens een rugblessure, ging GLORY op zoek naar een vervanger. Tijdens deze zoektocht kwamen onder andere de namen van Benjamin Adegbuyi, Hesdy Gerges en Tarik Khbabez naar voren. Uiteindelijk heeft de organisatie niet gekozen voor een titelgevecht, maar voor een viermans Heavyweight Tournament. In dit toernooi komen naast Rico, ook Hesdy Gerges, Levi Rigters en Tarik Khbabez in actie. In de eerste ronde staat Rico Verhoeven tegenover ‘zijn ergernis’ Hesdy Gerges. In de finale bokst hij tegen de winnaar van het gevest tussen Levi Rigters en Tarik Khbabez. Hieronder lopen we stuk voor stuk de (mogelijke) tegenstanders van Rico Verhoeven tijdens het toernooi van GLORY 77 langs.

Hesdy Gerges

Zoals gezegd begint Rico Verhoeven tegen Hesdy Gerges. De twee daagden elkaar al lange tijd uit voor een gevecht. Daarom was het een voor de hand liggende keuze voor GLORY om de Egyptische Nederlander mee te laten doen aan het toernooi. Volgens Rico is Hesdy ‘geen partij’ omdat hij hem jaren geleden al twee keer heeft verslagen. Sinds Hesdy Gerges van de MMA opnieuw een overstap naar GLORY heeft gemaakt, lokt hij Rico al uit de tent. Dat deed hij ook een tijd geleden bij een persconferentie na het gevecht van Rico en Badr. Nu heeft de Amsterdammer dus eindelijk zijn zin: hij wordt de aankomende tegenstander van Rico Verhoeven.

All-time record Hesdy Gerges: 51-19-1 (24 KO)

Watch on YouTube

Levi Rigters

Levi Rigters zou in de finale de tegenstander kunnen worden van Rico Verhoeven. Daarvoor moet hij eerst winnen van Tarik Khbabez en moet Rico zijn partij winnen van Hesdy Gerges. Levi Rigters wordt bestempeld als ‘aanstormend talent’. Afgelopen zomer maakte hij de overstap van ‘Enfusion’ naar ‘GLORY’. Tijdens GLORY 76 maakte hij zijn debuut. Ook daar maakte hij deel uit van een soortgelijk Heavyweight Tournament. De 25-jarige Nederlander wist dat toernooi te winnen door in de finale Nordine Mahieddine knock-out te slaan. Hij staat bekend om zijn brute kracht en heeft nog geen één partij verloren in zijn professionele carrière, dat belooft wat…

All-time record Levi Rigters: 11-0-0 (5 KO)

Watch on YouTube

Tarik Khbabez

Tarik Khbabez is misschien wel de meest onbekende kickbokser in het aankomende Hevyweight Tournament. Dat is ook logisch, want de 28-jarige maakt zijn debuut voor GLORY. In de voorgaande jaren maakte hij onderdeel uit van het ONE Championship. De Marokkaanse-Nederlander had graag gezien dat hij zijn debuut kon maken tegen Rico Verhoeven, maar daarvoor moet hij eerst de partij tegen Levi Rigters winnen. ‘The Tank’ gaat er alles aan doen om dit toernooi te winnen.

All-time record Tarik Khbabez: 46-6-1 (26 KO)

Watch on YouTube