Ooit bezong Herman Finkers ‘zijn’ Almelo in een van zijn conferences op hilarische wijze. Wellicht had ook hij niet kunnen vermoeden dat zijn Almelo de plek zou zijn waar je voor nog geen drie ton een prachtige 2 onder 1 kap woning met zwembad kunt kopen. Klinkt als een sprookje? Klopt helemaal, zeker als we je ook nog eens gaan vertellen dat het geheel veel weg heeft van een Spaanse vakantiewoning.

Woning met zwembad voor vriendenprijs

Je zou het aan de voorzijde niet zeggen, maar deze woning aan de Violierstraat in Almelo is een zeldzaam pareltje. Het is het type woning waar je normaal gesproken zo voorbij zou lopen, tenzij je de brochure uitvoerig bestudeerd. Pas dan weet je het: dit pand is een bezichtiging waard. De grote voordelen: het is voorzien van zonnepanelen zodat je energierekening lekker laag blijft, een vrijstaande garage en voor de freelancers is het helemaal ideaal: je kunt er namelijk een eigen kantoorruimte vestigen. Als je daarnaast weet dat het slecht op vijf minuten van het stadscentrum is gelegen, dan is het helemaal duidelijk. Hier wil je dus wonen. En het mooie is, de échte plus moet nog komen. Hoe zeer je het ook niet zou zeggen gebaseerd op de voorkant: achter dit huis gaat een waar zomerparadijs schuil!

144_2160 565_2160

Hier gaat het om: de tuin

Waar bij een normale woning de tuin vaak niets meer is dan een leuk rustplekje, is hier het genieten tot een kunst verheven. Door de bijzondere aankleding is een semi-mediterrane sfeer ontstaan waarbij het zwembad van 8 bij 6 meter het centrale punt is. Mocht zwemmen niet echt je ding zijn, dan is er nog de buiten haard annex barbecue, het overdekte terras of het gastenverblijf om je in terug te trekken. Het zwembad is voorzien van een dekzeil welke in 2018 is vernieuwd. Zo voorkom je dat er vuil in het water terecht komt en blijft het onderhoud beperkt tot het hoogst noodzakelijke. De tuin is gelegen op het zuiden waardoor je de gehele dag kunt profiteren van een heerlijk zomers zonnetje.

huis met zwembad

Luxe badkamer

Bij binnenkomst valt de gezellige woonkamer met de erker direct op. Door de speelse indeling vergeet je ogenblikkelijk dat het recht-toe-recht-aan concept eigenlijk supersaai is. De woonkamer is voorzien van een openhaard en sfeervolle woonkeuken met toegang tot de luxe badkamer met aansluitingen voor een wasmachine en droger.

663_2160 666_2160

Vanuit de keuken heb je direct toegang via een grote openslaande deur tot de tuin. De badkamer is voorzien van een dubbele wastafel en een luxe inloopdouche. Laatstgenoemde heeft de beschikking over een sunshower zodat het douchen een genot op zich is. Het badkamermeubel, toilet en urinoir maken de natte ruimte helemaal compleet.

559_2160 660_2160

 

1e en 2e verdieping :

Vanuit de hal van de woning kom je via de trap op de eerste verdieping waar zich twee slaapkamers bevinden. In beide gevallen zijn het draai-kiep ramen en zijn ze voorzien van dubbel glas. Op de eerste verdieping bevindt zich tevens de tweede badkamer, voorzien van een zwevend toilet, bad meubel, inloopdouche en rolluiken.

De tweede verdieping is bereikbaar via een vaste trap en geeft toegang tot de grote derde slaapkamer. Hier bevindt zich een inloopkast en een dakraam. De derde slaapkamer is een echte master slaapkamer met voldoende ruimte.