Other

Voor de prijs van een Amsterdamse woning kun je ook een gigantisch Frans kasteel kopen

Frans kasteel

Het is de droom van elke man: een echt kasteel bezitten en jezelf kasteelheer noemen. Het goede nieuws is dat die droom werkelijkheid kan worden. Op een perceel van ruim 3 hectare, 32.116 vierkante meter om precies te zijn, staat dit indrukwekkende optrekje te koop met maar liefst 15 slaapkamers. Natuurlijk kost het een paar centen, maar dan heb je wel de mancave waar je vrienden terecht jaloers op kunnen zijn.

Een echt Frans kasteel voor 695.000 euro

Het is slechts weinigen gegeven, maar met een beetje mazzel betrek je binnenkort je eigen kasteel in Frankrijk. Het optrekje wat we hebben gespot ligt in het noorden van Frankrijk, op zo’n 375 kilometer van Utrecht. Ideaal als buitenverblijf bijvoorbeeld of om je in het weekend even helemaal op te laden. Kortom, heb je ooit de wens gehad om aan je eigen Franse avontuur te beginnen, dan is hier je kans.

Het kasteel heeft de naam ‘Chateau d’Heucourt’ en is onderdeel van het gehucht Heucourt Croquoison. Stel je er overigens niet al te veel van voor, het heeft slechts 165 inwoners. Een typisch Frans dorp zoals je er zovelen aan kunt treffen in Frankrijk. Het kasteel heeft een prachtige, bijna statige uitstraling en is gebouwd in Renaissance stijl, compleet met de typische torentjes. Verwacht overigens geen spannende verhalen en een roemruchtige geschiedenis doorspekt met stoere ridders en knappe jonkvrouwen. Het kasteel is relatief jong (gebouwd in het midden van de negentiende eeuw) en is perfect onderhouden.

Indeling van de woning

De authentieke uitstraling geeft het geheel een eigen karakter. Alles is zoveel mogelijk bewaard gebleven. Je komt dus in een kasteel wat wel beschikt over alle moderne voorzieningen, maar met de sfeer van vroeger tijden. Doordat elke ruimte apart is vormgegeven, zijn er tal van gebruiksmogelijkheden voor de nieuwe eigenaar. Denk aan een eigentijdse B&B of een uniek hotel. Of een groot vakantiehuis voor jou en je beste vrienden, bijvoorbeeld.

Op de begane grond zie je de grote woonkeuken en een apart gedeelte om de maaltijden te bereiden. Ben je een echte foodie met een voorkeur voor de Franse keuken, dan is dit wellicht de ideale gelegenheid om een droom te realiseren. De woon- en eetkamer bevinden zich ook op de begane grond en staan met elkaar in verbinding zodat een grote ruimte ontstaat. Het is duidelijk dat genieten van het leven hier voorop staat. Als extra sfeerelement valt de grote open haard direct op. Dat wordt genieten tijdens de lange winteravonden in je eigen kasteel.

Voldoende slaapkamers

Op de begane grond bevindt zich ook de “Salle de billard”, een multifunctionele ruimte die je naar eigen inzicht kunt gebruiken. Twee grote slaapkamers, compleet met een kleine wastafel en een toilet maken de begane grond helemaal af. Op de eerste verdieping treffen we nog eens zes slaapkamers aan, naast een gezamenlijke wasruimte, een douche en een aparte badkamer. De overige vier slaapkamers bevinden zich op de zolderetage waar we ook een apart toilet, een gezamenlijke badkamer en een doucheruimte aantreffen.

Chillen op het terras in de zon

Het kasteel bezit uiteraard veel meer ruimten waardoor er tal van mogelijkheden ontstaan om het kasteel te gebruiken voor commerciële plannen. Zo bevat de kelder een grote ontspanningsruimte inclusief een authentieke bar. De kelder biedt via grote openslaande deuren toegang tot het terras waar je zeker in de zomer heerlijk kunt chillen. Ben je al helemaal enthousiast geworden, check dan de speciale website over dit kasteel. Je ziet dan direct meer van de omgeving. Is dit mooie optrekje toch net even iets teveel van het goede, check dan de overige bijzondere woningen zoals dit optrekje in het Duitse Ballenstedt

Bron: Funda