Een rijtjeshuis te doorsnee? Een appartement te klein? Of simpelweg op zoek naar het meest unieke huis van je vriendengroep? Dan komt Funda deze week met een parel van een woning. Dit station in Duitsland staat voor een habbekrats te koop en biedt alle mogelijkheden tot een eigen project. Wie lijkt het nou niet tof om te wonen in een oud station?

Pareltje in het oosten

Het station ligt in het plaatsje Ballenstedt in Duitsland en is gebouwd in 1890. Het station is al jaren niet meer in gebruik en staat al die tijd al leeg. Compleet met spoor in de achtertuin en maar liefst 680 vierkante meter aan oppervlak heeft dit pand oneindig veel mogelijkheden. Opvallend is de prijs. Voor dit gigantische pand betaal je ‘slechts’ 90.000 euro.

153_1080 163_1080 funda-station-6

Wonen in een oud station

Los van het feit dat het natuurlijk heel vet is om in een oud station te wonen heeft dit pand ook nog veel andere voordelen. Het station ligt relatief dichtbij Berlijn, in iets meer dan twee uur sta je midden in deze bruisende stad. Wat betreft het huis zelf is alles mogelijk. Het telt maar liefst 20 kamers, stuk voor stuk klaar om omgebouwd te worden tot de ideale woning. De vloeren, muren en fundering zijn allemaal in goede staat en de architectonische kenmerken van het pand zijn allemaal behouden gebleven.

Wonen in een oud station

Klinkt het te mooi om waar te zijn? Er moeten wel wat kanttekeningen worden gemaakt bij deze unieke kans. De nieuwe eigenaar van dit historische pand dient een groot bedrag aan renovatiekosten te besteden. Het bedrag waar je aan moet denken zal al snel een aantal honderdduizend tot een miljoen euro zijn. Dat verandert de zaak wel. Maar blijven dromen kan nooit kwaad. Zo kun je het ombouwen tot de ideale mancave. Voorzien van  thuisbioscoop, bar en gameroom. Of je trommelt je hele vriendengroep op en emigreert samen naar Duitsland om allemaal één van de kamers te betrekken. Wat je ook doet met het pand, het is helemaal aan jou. Althans, zolang je niet van plan bent een casino of seksclub te beginnen. Dit is door de gemeente bij voorbaat al verboden.