Laten we eerlijk zijn, thuis zitten is niet leuk, maar je doet er goed aan om er het beste ervan te maken. Dat is geen probleem, want mocht je nog een leuk wagentje zoeken, dan hebben we nog aardige suggestie: een geheel in het zwart uitgevoerde Bugatti Chiron. Het is dat hij niet meer leeft, maar anders was Roy Orbinson er zo mee weggereden.

De zwartste Bugatti Chiron kost een vermogen.

Het is geen ode aan Jules Deelder, de bekendste Rotterdammer aller tijden, maar een bijzondere uitvoering van de Chiron. De producent heeft inmiddels een mijlpaal bereikt en heeft de 250e Chiron geproduceerd. Daar wilde men even bij stil staan en dus kwam er een bijzondere uitvoering: de Bugatti Chiron Sport Noire. Die naam is niet voor niets gekozen: de wagen is dan ook echt super donker. Je moet ervan houden, maar dat zal gezien de specs geen enkel probleem zijn. Zeg nou zelf, als je met 1500 pk onder je zitvlak over de snelweg kan rijden, waarom zou je dan gaan zeuren over de kleur?

bugatti chiron

Snelheid voor een vriendenprijs

Nu horen we je al zeggen: ‘dat gaat een flink bedrag kosten’. Klopt, maar hier is het goede nieuws. Dit model is een leuk ‘tweedehandsje’. Een supercar occasion dus. Kort gezegd betekent dat van 0 tot 100 km/u in 2.4 seconden voor een vriendelijker prijsje. Dat wil niet zeggen dat de wagen goedkoop is. Kan ook niet, er is namelijk sprake van een zeer laag aantal kilometers. Slecht 50 kilometer is er mee gereden. Dat wil zeggen dat ‘tweedehands dan ook een breed getrokken begrip is in dit geval. In de praktijk is de wagen slechts een beetje ingereden voor hij bij de dealer belandde. Dat is reden genoeg om een serieuze prijs er aan te koppelen van 4,022,200.00 euro. Dan ben je er nog niet, de fiscus wil namelijk ook graag profiteren van je dure hobby en dus mag je rekenen op een paar ton extra. Dan heb je natuurlijk wel wat voor de deur staan.

bugatti chiron

1500 pk

Met zijn 1500 pk is de Bugatti Chiron Sport Noire overigens minder zwaar uitgevoerd dan de Bugatti Chiron Super Sport 300+. Dat model beschikt namelijk over 1587 pk. Verschil moet er immers zijn. De ocassion kun je gaan afhalen in Duitsland, bij Hollman. Mocht je na een proefrit denken dat het niet echt jouw wagen is, geen nood: onze Duitse vrienden hebben nog meer leuks klaar staan waaronder een Aventador SVJ en een GT2 RS.