Als je behoort tot de geluksvogels die het goed voor elkaar hebben, dan zul je waarschijnlijk reikhalzend uitkijken naar het moment dat de Bugatti Chiron Sport binnen je budget valt. Niks mis met een beetje goede smaak, een top van 420 kilometer per uur dankzij een zeer degelijke 8,0-liter, quad-turbo W-16-motor die 1.500 pk produceert. Met andere woorden, dan ben je wel een baas. Maar wat als je dat wagentje nu eens flink wilt opleuken met wat extra’s in de vorm van verleidelijke opties? Dan moet je behoorlijk diep in de buidel tasten.

Opties voor de Bugatti Chiron Sport

Een beetje Bugatti-rijder gaat natuurlijk niet voor de gewone, bijna kale uitvoering van het scheurijzer. Dat is weer gelijk zo burgerlijk, bovendien zijn de meeste opties gewoon top! Ga maar na: stoere velgen, gekleurde remklauwen, een grill in een contrasterende kleur of een andere achtervleugel. Bij Bugatti kan het allemaal. Even aftikken en (bijna) elke wens kan men realiseren.

Dat je het zo gek kunt maken als je wil wordt duidelijk als we horen over de volgende optie: een volledige afwerking in koolstofvezel. Een geintje dat je zo’n 315.000 dollar gaat kosten. Voor de goede orde, voor dat geld koop je dus ook gewoon een vrijstaande woning met vijf slaapkamers.

Exterieur van koolstofvezel

Dat Bugatti heeft gekozen voor koolstofvezel is niet zo heel gek. Het materiaal is oersterk, extreem stijf en lichter dan aluminium. Klein probleempje: bij de Bugatti Chiron is een flink deel verborgen onder de carrosserieplaten. Zonde, want het is eigenlijk best wel mooi materiaal. Liever het koolstofvezel aan de buitenkant? Geen probleem, kost alleen een paar centen. Dat betekent uiteraard wel dat je super veilig in je nieuwe wagen zit.

Die prijs van bijna drie ton is natuurlijk fors, maar dat is eigenlijk maar een schijntje als je het wegzet tegen de vanaf prijs voor de Bugatti Chiron Sport: 3.858.650 dollar. Eerlijk is eerlijk, zo’n koolstofvezel exterieur heeft wel wat. Het geeft een verbluffend brutaal effect aan de uitstraling van de vierwieler en samen met de andere mogelijke opties, wordt de wagen er eigenlijk alleen maar mooier van.

Andere optie: Sky View

Naast de dure optie van het koolstofvezel, ie er nog een andere opvallende optie mogelijk: Sky View. Zoals de naam al doet vermoeden krijg je door die functie een totaal ander zicht op de buitenwereld. Geen saaie dakpanelen, maar getinte, versterkte ruiten van glas. Deze gaan niet open, maar ze fleuren de cabine aanzienlijk op en bieden een extra centimeter stahoogte, nuttig voor lange mensen. Kosten: zo’n 62.000 dollar.

View this post on Instagram

🔥🔥 Shot by @ccourjon #chiron #Bugatti

A post shared by Bugatti Chiron (@bugatti_chiron) on

Huren kan ook

De wagen van de foto’s heeft inmiddels een totaalprijs van maar liefst 3.858.650 dollar. Mocht je echt niet over voldoende vermogen beschikken om de Bugatti Chiron aan te schaffen, dan zit er maar een ding op: huren. Dat is een flink stuk goedkoper dan kopen en kan al vanaf 6500 euro per dagdeel. Mocht ook dat buiten je budget vallen, dan kun je hier nog verlekkerd gaan kijken naar wagens die iets vriendelijker zijn geprijsd.