Het was een succesvolle Olympische Spelen voor de atleten van Team NL. In totaal haalden de atleten zeventien medailles binnen in Peking. Maar leverde het voor de topsporters ook nog wat op, naast alle roem die ze ontvangen bij het winnen van een olympische medaille?  Dit verdienden Suzanne Schulting en Irene Schouten aan hun olympische medailles.

Hoeveel verdien je met het winnen van een olympische medaille?

De Olympische Spelen zijn voor de meeste sporters hét moment in hun carrière. Niet alleen sportief gezien. Aan elke gewonnen medaille zit voor de olympische sporters ook een financiële vergoeding vast. De hoogte van deze vergoeding is voor Nederlandse sporters als volgt vastgesteld: voor een gouden medaille krijg je 30.000 euro, voor een zilveren plak 22.500 euro en voor brons 15.000 euro. Hiermee zou je denken dat olympiër Irene Schouten met driemaal goud en één keer brons ruim een ton mag opstrijken, maar niets is minder waar. Medaille nummer twee, van welke kleur ook, levert twee derde op van het prijzengeld dat de plak had opgeleverd als het de eerste medaille was geweest. En medaille nummer drie levert een derde op van de verdiensten van de eerste medaille.

Indrukwekkende Spelen van Suzanne en Irene

Irene Schouten droeg zondag de Nederlandse vlag bij de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen. De 29-jarige Schouten was één van de grote Nederlandse sterren op de Spelen. Irene pakte maar liefst drie gouden medailles en won brons op de ploegenachtervolging. Ook Suzanne Schulting behaalde een fantastische prestatie. In het schorttrack won ze twee keer goud, zilver en brons. Hiermee hebben beide vrouwen een aardig bonus bij elkaar geschaatst.

Hoeveel verdienden Suzanne Schulting en Irene Schouten aan hun olympische medailles?

Suzanne Schulting won in totaal vier medailles. In totaal heeft ze 55 duizend euro bij elkaar geschaatst. Irene Schouten verdiende het meeste deze Olympische Spelen. Zij heeft deze Spelen 62.500 euro verdient. Als extraatje bovenop je salaris is dit toch mooi meegenomen. Bij deze successen hoort ook natuurlijk ook een brute bak. Bekijk hier de auto van Irene Schouten.