Nederlandse shorttrackster Suzanne Schulting draait inmiddels al een aantal jaren mee in de top van de schaatswereld. Maar met wat legt de Nederlander eigenlijk afstanden af wanneer ze niet op de glijschoen staat? Dit is de auto van Suzanne Schulting.

Wie is Suzanne Schulting?

Voor de meeste olympische sporters is goud het hoogst haalbare. Beter kan haast niet, maar niet voor Suzanne Schulting. Het doel van deze Nederlandse shorttrackster gaat nog een stap verder, een legende, dat moet ze worden. Iemand waar we over tientallen jaren nog over praten. “Ik wil zoveel mogelijk medailles halen”, zegt Suzanne tijdens een interview voor Proskating Magazine. ‘‘Zoveel mogelijk goud. Dat ik een soort legende word in mijn tak van sport. Sven Kramer en Ireen Wüst hebben echt hun naam gebrandmerkt in de schaatssport. Dat is iets wat ik heel graag wil.”

Dat soort doelen worden natuurlijk niet behaald door leuke praatjes. Gelukkig heeft de shorttrackster al best wat prestaties staan. Zo werd Suzanne in 2018 de eerste Nederlandse vrouw ooit met olympisch goud op het shorttrack. Een jaar later werd Suzanne niet alleen wereldkampioen op de duizend meter. Maar ook Nederlands eerste overall kampioen. In 2020 sleepte Suzanne nog wat gouden medailles binnen door haar prestaties tijdens het EK in Hongarije.

Dit is de auto van Suzanne Schulting

Suzanne levert dus topprestaties. En dan blijf je natuurlijk geen onbekend gezicht in de sportwereld. Zo zijn ze in China groot fan van de Nederlander. Zo gaven ze Schulting en haar team de eerste Lynk & Co 01 auto’s in Europa. ”Het is voor ons een spannende mijlpaal om de eerste auto’s in Europa af te leveren”, geeft Lynk & Co aan op hun site. ”We kunnen niemand beter dan het KNSB team bedenken om ermee te rijden. We juichen hen het hele jaar aan en kunnen niet wachten om te zien op welke avonturen ze met de 01’s zullen gaan. ”

auto Suzanne Schulting

De Lynk & Co 01 van Suzanne Schulting  is een voorwiel aangedreven auto. De bolide kan zowel op benzine als elektriciteit bereden worden. Het model is goed voor een maximaal koppel van 425 Nm. Dat gaat samen met een vermogen van 261 pk, waarmee de auto in acht seconden van 0 tot 100 kilometer per uur kan optrekken. Het gemiddelde gebruik van de auto bedraagt volgens de fabrikant 1 op 83,3. De nieuwprijs voor de Lynk & Co 01 bedroeg in 2021 41.882 euro. Niet dat de auto van Suzanne Schulting dat geld heeft opgeleverd natuurlijk.

auto Suzanne Schulting