Als inwoner van dit kustlandje weet je dat de mens gezegend is met de zee, waar je tientallen leuke activiteiten kunt doen! Eén daarvan is surfen, maar dat wil in Nederland toch niet echt zoals in andere oorden op deze aardbol. Het internet is gelukkig zo’n nare wonderlijke plek die ons dit maar al te graag inwrijft, en deze keer heeft het pro surfer Koa Smith als ambassadeur; de surferboy pakte onlangs een van de meest epische golven ooit vastgelegd op video.

Hij was aan het surfen in de wereldberoemde Skeleton Bay in Namibië. Dit is een van de langste golfstroken ter wereld en met een beetje geluk kun je de golf van je leven vangen, wat Koa Smith dus overkwam. Zo deelde hij op zijn Instagram:

A post shared by Koa Smith (@koasmith) on

Anderhalve Kilometer!

In één rit surfde Koa Smith meer dan anderhalve kilometer in ongeveer twee minuten en onderweg kwam hij barrels voorbij in een fijn gevormde brekende golf . Laat Smith je hieronder uitleggen hoe hij een van de gekste golven die ooit gesurft heeft zelf ervaarde. Zelfs als je nog nooit in je leven hebt gesurft kun je hier nog steeds van genieten, omdat zijn energie en woorden als een golf op je trommelvlies breken!