Zoals jullie weten, zijn wij helemaal gek van motoren. Groot, klein, dik of dun, het maakt allemaal niet uit. Vandaag zijn we de meest futuristische motor ooit tegengekomen. Het is even wennen, maar volgens ons ziet-ie er heel goed uit.

De meest futuristische motor ooit is werkelijk prachtig

Met merk Bandit9 viert hun 10-jarige jubileum met de presentatie van de nieuwe Supermarine, een razendsnelle en futuristische motor. Qua design is het even wennen voor de meesten, maar de krachtbron is om over naar huis te schrijven.

De Supermarine is de meest futuristisch uitziende motor ooit. Het bedrijf zegt inspiratie gehaald te hebben van de gestructureerde omgeving van het koraal in de diepste zeeën. Een team van de meest ingenieuze engineers hebben hard gewerkt om dit een hele speciale motor te laten worden. Dankzij de soepele vormen heeft deze motor meer aerodynamica, waardoor hij sneller en gemakkelijker rijdt dan ieder ander model.

Bandit9 Supermarine is gemaakt van speciaal materiaal

Net zoals veel andere modellen van Bandit9, wordt dit een echt collectors item. De buitenkant is gemaakt van ‘7075 aluminium alloy’. Dit materiaal wordt ook gebruikt voor het maken van raketten en andere oorlogsvoertuigen. Hierdoor is de chassis beter beschermd en heb je veel minder snel schade aan je motor. Daarnaast is dit materiaal extra licht.

Dankzij de twin-engine kan er een ongekend vermogen worden geleverd. de meest futuristische motor ooit kent twee uitvoeringen. De goedkopere variant heeft 900cc, maar met een kleine upgrade rijdt je als nel op een 1200cc motor, geniaal toch? Daarnaast weegt de motor slechts 190 kilogram, dat is zo licht als een veertje.

meest futuristische motor

Een kunstwerk op de weg

“Op het hoogste niveau van custom motorfietsen is functie een offer voor schoonheid’, zegt Bandit9. ‘Het heeft ons twee jaar gekost om onszelf te transformeren van kunstenaars naar wetenschappers. Terwijl onze vorige modellen handgemaakt waren, werd de Supermarine ontworpen en gebouwd met behulp van 3D en technische software. Meer dan vierhonderd componenten werden nauwkeurig gesneden met behulp van de nieuwste technologie en met toleranties gemeten in micron. Elke rand is met opzet gemaakt, elk oppervlak is absoluut en elegant.”

Meer weten over de deze futuristische motor? Kijk dan hier. Hier vind je meer informatie én extra foto’s van de meest futuristische motor ooit.