Actueel

Video: Spaanse pokeraar ziet superjacht in vlammen opgaan

Diego Gomez Gonzales

Een superjacht voor de kust van Formentera heeft vlam gevat. De boot werd volledig opgeslokt door de vlammenzee.

Verblindende vuurzee

Op 12 augustus ontstond er een verblindende vuurzee rondom een weelderig superjacht voor het idyllische Mediterrane toevluchtsoord van Formentera. Het dramatische tafereel ontvouwde zich terwijl twaalf passagiers en vijf bemanningsleden zich haastig terugtrokken van het vaartuig, strijdend tegen de oprukkende vlammen. De megajacht, een Italiaans ontworpen meesterwerk, was aangemeerd nabij het Es Cavall d’en Borras-strand.

Donkere rookpluimen

Aanliggende vaartuigen trokken nieuwsgierigen aan om dit betoverend maar huiveringwekkend schouwspel te aanschouwen, terwijl dikke, donkere rookpluimen hoog de lucht in stegen en de lucht boven het gehavende schip bedekten. Ondanks de snelle en gulzige uitbreiding van het vuur dat het vaartuig opslokte, slaagden de bemanning en passagiers erin om ongedeerd te ontsnappen.

Imposante vuurbal

Aangrijpende beelden tonen de meedogenloze vlammen die zich een weg banen door het ooit zo majestueuze jacht, waardoor het wordt herleid tot een skeletachtig frame op diverse plaatsen. De ontembare kracht van de vuurzee was zodanig dat het jacht transformeerde tot een imposante vuurbal die zelfs zichtbaar was vanaf het naburige eiland Ibiza.

Lichte brandwonden

Rapporten van regionale coördinatoren voor noodhulp wezen erop dat slechts één bemanningslid, een 39-jarige Spanjaard die lichte brandwonden opliep, ziekenhuiszorg behoefde. Het alarm ging kort na 18.00 uur gisteren af terwijl het jacht verankerd lag nabij het betoverende Es Cavall d’en Borras-strand binnen het Ses Salines Natuurpark.

Gezonken

Het vaartuig gaf zich uiteindelijk over aan de vlammen en vond zijn rustplaats onder de golven nabij een natuurlijk herkenningspunt dat bekendstaat als Punta de Sa Pedrera in Formentera. Een verklaring vergezelde beelden van het kustwachtvaartuig Acrux dat het noodlijdende jacht naar diepere wateren begeleidde, waar het uiteindelijk onder het oppervlak zonk.

Prijskaartje

Het jacht, lokaal bekend als Irmao, noemt Ibiza zijn thuisbasis en verleidt avontuurzoekers met beloften van buitengewone chartervakanties. Met accommodaties voor 12 personen in een VIP-hut, een tweepersoonshut en vier tweepersoonshutten, commandeert het jacht een premiumtarief van bijna 46.292 euro per week tijdens het hoogseizoen.

Diego Gomez Gonzales

Geruchten binnen lokale kringen suggereren dat het superjacht mogelijk verbonden is met de beroemde Spaanse pokersensatie Diego Gomez Gonzales, die bijgenaamd wordt als “De Leeuw,” zoals gemeld door Olive Press. Op 34-jarige leeftijd verdiende Gonzales deze opmerkelijke titel na zijn onconventionele verschijning bij de European Poker Tour in Praag in 2012, waar hij een volledig leeuwenkostuum droeg. Of Gonzales aan boord was tijdens het incident of dat het jacht gecharterd was, is vooralsnog onbekend.

Bekijk hieronder de beelden van het brandende superjacht:

View post on Instagram