Eindelijk, het is zover! Netflix heeft de langverwachte datum van het laatste seizoen van Suits seizoen 9 bekendgemaakt. Daarmee komt het slotseizoen van één van de meest geliefde series van de laatste tijd wel érg dichtbij.

Suits seizoen 9 minder afleveringen dan voorgaande seizoenen

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: Suits seizoen 9 krijgt minder afleveringen dan voorgaande seizoenen. Waar fans in eerdere seizoenen voor zestien afleveringen lang aan de buis gekluisterd konden zitten, is dat nu ‘slechts’ tien afleveringen. Maar deze tegenvaller komt ook met goed nieuws: in tegenstelling tot wat we gewent zijn, krijgt Suits seizoen 9 geen lange midseason break. Alle tien de afleveringen verschijnen in één keer op Netflix. En om je niet langer in spanning te houden: de releasedatum is zaterdag 17 juli. Is dat even een lekkere timing zo in de zomervakantie.

Terugkeer van oude bekende

Door de jaren heen – de serie zag het daglicht op 23 juni 2011 – heeft de serie heel wat mutaties in de cast gekend. Zo vertrok megan Markle toen ze in 2018 met Prins Harry in het huwelijksbootje stapte. In haar kielzog besloot ook Patrick J. Adams te vertrekken. Voor de liefhebbers van laatst genoemde personage is er nu goed nieuws: In het slotseizoen is Adams toch weer te zien als Mike Ross. Een (fysieke) terugkeer van Megan Markle is ijdele hoop. Zij heeft haar acteerwerk niet opgepakt. Toch zal ze toch aanwezig zijn in Suits seizoen 9. Hoe? Door het telefonisch contact tussen Mike en Rachel (Megan Markle).

Hoe dit alles gaat aflopen? Dat is te zien vanaf zaterdag 17 juli. Wij hebben de popcorn alvast klaargezet. Vermaak je in de tussentijd met de echte vrouwen van de bekendste Suits-acteurs.