In de Avenger’s-films van Marvel zien we Scarlett Johansson als Black Widow op schouders zitten, van dingen af vallen en andere heftige stunts uitvoeren. We denken alleen dat zij de beeldschone topactrice is die deze capriolen uithaalt, maar dat is niet zo. Uiteraard heeft ook ScarJo een stuntdubbel die de gevaarlijke trucs met stijl kan uithalen. Die stuntdubbel heet Amy Johnston, en de gelijkenissen met haar dubbelganger op het gebied vaan aantrekkelijkheid, zijn groot.

De stuntdubbel van Scarlett Johansson

Zoals Cliff Booth in Once upon a time in Hollywood de mannelijke stuntdubbel is van Rick Dalton, hebben ook in het echte leven acteurs en actrices een dubbel nodig. Amy Johnston portretteert in alle actie-shots Black Widow, zonder dat we weten dat zij het is. Want zodra de stunt voorbij is en ze weer op haar voeten staat, zien we Scarlett Johansson in beeld. Zo is ze in Captain America: the Winter Soldier de vrouw die op professionele wijze in het rond vliegt namens Natasha Romanoff. Maar dat is niet het enige dat ze op haar cv heeft staan.

Bekend in Hollywood

De 30-jarige Amy Johnston is te zien in verschillende grote films zonder dat we het door hebben. Zo is ze dus de stuntvrouw van Scarlett Johansson geweest in de Captain America-film. Bij Marvel viel ze in de smaak en mocht ze ook voor Deadpool stuntvrouw zijn. Maar ze heeft ook voor DC Comics gewerkt. Daar doet ze stunts in Suicide Squad.

Dat ze van gevechten houdt zit in de familie, met haar vader als voormalig kickboks kampioen. Hij is dan ook haar eerste martial arts leraar, waar het vechten met de paplepel werd ingegoten.

Intussen is Amy Johnston uitgegroeid tot een ware sportvrouw die met haar kunst ook een discipline op de Olympische Spelen zou verdienen. Daar zou ze dan zonder twijfel een van de mooiste deelneemsters zijn. Ze heeft een Instagram-account om van te genieten en maakt dat we hopen haar nog in veel films te zien. En dan liever niet als stuntdubbel van Scarlett Johansson en liever iets langer dan in één flits van een shot.

View this post on Instagram

Just a little casual sass today 💜 📸@taramacken

A post shared by Amy Johnston (@amyejohnston) on