Iedereen heeft zo zijn eigen slechte gewoontes. Eén blik op de lijst met de 5 slechte gewoontes die je als man beter niet kan hebben bewijst dat. Toch heb je elke dag weer de mogelijkheid om te proberen te stoppen met je gewoontes, of het nou gaat over ongezond eten of te weinig bewegen. Mocht je willen stoppen met nagelbijten, dan zijn dit handige tips om je te helpen.

Stoppen met nagelbijten

Ben jij iemand wiens nagels altijd kort zijn afgebeten, dan ben je zeker niet de enige. Een grote groep mensen maakt zich schuldig aan deze slechte gewoonte. Het kan gebeuren tijdens een spannende film, als je je in een stressvolle situatie bevindt, of misschien zelfs zonder dat je het doorhebt. Grote kans dat jij wil stoppen met nagelbijten. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Toch zijn er een aantal bruikbare tips die je op weg kunnen helpen.

stoppen met nagelbijten

Handige tips

Het kan een idee zijn om je nagels te lakken. Nee, niet met de nagellak van je vriendin en felle kleuren hoeven al helemaal niet. In plaats daarvan zijn er doorzichtige lakken verkrijgbaar met een smerige smaak. Hierdoor vallen je nagels niet extra op, maar wordt jij wel belemmerd in het nagelbijten. Een andere tip kan het kauwen van kauwgom zijn. Doordat je bezig bent met het kauwgom kauwen, zul je sneller worden afgeleid en een mindere behoefte krijgen om ook je nagels onder handen te nemen. Het stoppen met nagelbijten wordt zo gemakkelijker gemaakt.

Je hoeft het niet alleen te doen

Net zoals bij alle tics, slechte gewoontes en verslavingen geldt in dit geval: vraag iemand om hulp. Een partner of familielid kan je elke keer op je vingers tikken wanneer jij weer aan het nagelbijten bent. Heb jij de tic overgenomen van een vriend of familielid, dan kan het ook een idee zijn om samen te stoppen. Zo stimuleer je elkaar. Wil jij stoppen met nagelbijten, maar boezemt het idee op het eerste gezicht je nog teveel langst aan? Begin dan eens met één vinger en bouw het geleidelijk op. Ben je eenmaal op de goeie weg en wil jij ook met andere gewoontes stoppen? Wij hebben ook 10 tips waarmee jij het roken voorgoed vaarwel kan zeggen.