Na zo’n hele week werken snappen wij dat je geen zin hebt om uitgebreid te gaan kokkerellen. Een voorbeeld van een lekkere en snelle maaltijd (of lunch) is deze Steak Sandwich. Zo hoef je nergens in een rij te gaan staan voor je broodje en hoef je bovendien het huis niet uit.

De ingredi├źnten:

  • Boerenkool
  • Selderij
  • Jalapeno
  • Knoflook
  • Ui
  • Basilicum
  • Koriander
  • Mint
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • Twee citroenen
  • Biefstuk 4/5 min per kant 10 min wachten met snijden
  • Cherry tomaatjes
  • Parmezaan
  • Brood

Steak Sandwich matty matheson gewoonvoorhem

Steak Sandwich

Om deze overheerlijke sandwich te maken zal je eerst een Chimichurri moeten maken. We zullen je stap voor stap meenemen, zodat je optimaal kan genieten van de smaak van dit broodje. Snij de boerenkool, selderij, jalapeno, knolflook, ui, basilicum, koriander en mint in kleine stukjes. Stop deze vervolgens in een kom en voeg daar olijfolie aan toe. Goed roeren en zorg dat er genoeg olijfolie inzit. Hoe weet je dat dan? Nou de groente moet er niet in verdrinken, maar het moet ook niet te droog zijn. Voeg er zout en peper bij en roer alles weer goed door elkaar. Schaaf de schil van de citroenen erover en knijp deze er flink over uit.

Steak Sandwich Chimichurri gewoonvoorhem

Vervolgens verleggen we onze aandacht naar de malse stukken vlees. Wrijf deze eerst goed in met peper, zout en olijfolie en zorg dat het lapje vlees alles goed opneemt. Gelukt? Dan kunnen we beginnen met het bakken van de biefstuk. Om de smaak goed te behouden bak je beide kanten slechts 4 tot 5 minuten.

Ondertussen gaan we de salade maken. Snij de cherry tomaatjes door de helft en doe deze in een kommetje. Een klein scheutje olijfolie erbij en wat peper en zout en voor de smaak voegen we er nog een beetje citroensap bij. Voor de finish hoeft er alleen nog wat Parmezaanse kaas aan toegevoegd te worden en voilà je salade is ready.

steak sandwich salade gewoonvoorhem

Als je biefstuk nog zo’n 2 a 3 minuten te gaan heeft smeer je het brood in met wat olie. Bak deze vervolgens in een pan totdat hij lekker knapperig is. Inmiddels zal je vlees ook klaar zijn, wacht nog zo’n 10 minuten met het snijden van de biefstuk, want anders zal hij leeg bloeden en dat zou zonde zijn.

Snij de biefstuk in lapjes en wees zeker niet zuinig met het beleggen van het vlees en de chimichurri. Eet smakelijk!

Matty Matheson doet het wel even voor: