Ben je helemaal fan van muscle cars, en dan vooral die variant die een en al ‘Murica’ uitstraalt. Dan zijn de auto’s van Dodge echt iets voor jou. Sinds kort verrijkt het merk de wereld met een nieuw verfpakket onder de naam ‘Stars and Stripes Edition’. Je hoort het goed, dit jaar nog kun jij je eigen ‘Stars and Stripes’-verfpakket bestellen bij Dodge.

Stars and Stripes verf

We horen je denken “Wat houd dit verfpakket dan in?”. Het heeft ten slotte een bijzondere naam. Nou, de vlag van de Verenigde Staten wordt vaak de ‘Stars and Stripes’ genoemd. De Amerikaanse vlag bestaat namelijk uit die twee vormen. Dodge brengt een ode aan het Amerikaanse leger door de een verfpakket ernaar te vernoemen.

stars and stripes 2019 Dodge Stars And Stripes Edition Cars stars and stripes stars and stripes

Nu moeten we eerlijk zijn: de naam is meer symbolisch dan representatief. De kleuren rood, wit en blauw-van de Amerikaanse vlag- zijn er niet op te vinden. En sterren zijn ook niet van de partij. Het kleurenpalet doet zijn naam alleen eer aan in de vorm van grote strepen die over de lengte van de auto gaan. En in de vorm van kleine Amerikaanse vlaggetjes, die er in doorzichtig-grijs op staan, je moet ze even zoeken hoor. Voor het gehele pakket kun je trouwens op de site van Dodge terecht.