In Amerika weten ze hoe ze krachtige motors moeten maken. De term muscle car werd niet voor niets toegewezen aan de wagens van Ford, Dodge en Chevrolet. De nieuwe 2020 Dodge Charger SRT Hellcat doet eer aan haar status van muscle car door met een bijzondere motor op de proppen te komen. De vorige generatie van de auto mocht al de titel van ‘krachtigste sedan ter wereld’ dragen. Nu doen ze het dunnetjes over, met nog een schepje bovenop het vermogen.

Duivelse Dodge Charger SRT

Van alle Amerikaanse auto’s brengt Dodge met haar modellen de bruutste silhouetten naar de massa. Het zou vreemd zijn om hier geen duivels vermogen aan te koppelen. Daarom riep Dodge de Hellcat in het leven. De Dodge Challenger -het paradepaardje van het merk- kreeg al eerder de Hellcat-behandeling. Nu krijgt ook de Dodge Charger SRT het pakket meegeleverd.

Nu beschikt de sedan over een 6.2 liter HEMI Hellcat V8. Daardoor heeft hij de beschikking over 707 pk, hiermee wordt met gemak een topsnelheid van 315 kilometer per uur gehaald. Best knap, voor een auto waar je met zijn vijven in kan zitten. Als passagier zijnde moet je je wel schrap zetten bij een stoplicht. Als je chauffeur besluit het gas in te trappen wordt je in je stoel gedrukt, terwijl je sneller dan 4 seconden de 100 kilometer per uur aantikt.

Dodge Charger SRT Dodge Charger SRT Dodge Charger SRT Dodge Charger SRT Dodge Charger SRT

Meer dan alleen vermogen

De 2020 Dodge Charger SRT Hellcat heeft meer in petto dan alleen hard gaan in een rechte lijn. DeĀ big boy is ook meester in het bochtenwerk. Vergeleken met zijn voorganger is zijn rondetijd over een circuit van 3.4 kilometer maar liefst 2.1 seconden sneller. Een paar seconden verschil over een paar kilometer, klinkt niet denderend. Maar besef dat de gemiddelde snelheid over een circuit ver boven de 100 km/u ligt. Dodge geeft ons een demonstratie van hoe lenig haar nieuwste creatie is:

Buiten de looks, kracht en het vermogen om een circuit te verslinden, krijg je meer bij de Dodge Charger SRT Hellcat geleverd. Wat dacht je van snufjes als Brembo-remmen, launch control en launch assist? Om het af te sluiten krijg je door het Hellcat-pakket een voertuig dat 10 centimeter breder is dan voorheen dankzij de verbrede spatborden. Alsof de auto niet al ‘dik’ genoeg was.