De sport maakt de man. Althans, dat hangt van de sport af. Een aantal sporten is door het hele land veel beoefend, en sommige mensen doen een heel specifieke sport. Veel bewegen is goed voor je en hier kun je veel testosteron in kwijt. Maar bij sommige sporten voor echte mannen moet je er zoveel testosteron, adrenaline en pure kracht in gooien dat ze er echt bovenuit springen.

De sporten voor echte mannen

Wil je echt een sport vinden waar je veel agressie en mannelijkheid in kwijt kunt, dan komt dit goed uit. Een paar sporten voor echte mannen zijn ruiger, zwaarder en heftiger dan de gemiddelde sporten. Dus ben je nog op zoek naar iets heftigs en wil je ergens je kracht in kwijt, kijk dan even verder. Is het je wel eens opgevallen dat mensen die deze sporten uitoefenen, een extreme uitdaging hier en daar niet uit de weg gaan?

Klimmen

Het is enorm zwaar om goed te kunnen klimmen. Vaak zie je bij mensen die zijn wezen klimmen een verbazingwekkende groei in spiermassa. Los van hoe zwaar het is, kun je hier op de juiste plekken ook flink het randje opzoeken. Op spectaculaire plekken in de bergen of metershoog in de klimhal, met hoogtevrees kun je dit maar beter niet doen.

sporten voor echte mannen

Mountainbiken

Goed voor de kick, vooral met een flinke plas modder onder je banden en dus op je gezicht. Bij het mountainbiken kun je hoge snelheden halen die de adrenaline door het bloed laten gieren. Perfect voor een uitje met vrienden waarbij je even gek wil doen. Je komt er ook echt moe van thuis, zeker als je de stukken omhoog fietsen meepakt. Skigebieden in de zomer zijn hier de perfecte omgeving voor.

Powerliften

Powerliften is één van die sporten voor echte mannen waar brute kracht centraal staat. Dit in combinatie met de juiste techniek en de gewichten vliegen door de lucht. Van krachttraining stijgt het testosteronniveau in het lichaam, wat dit zo’n oersport maakt. Het is eigenlijk alleen maar deadliften, squatten en bankdrukken. Je traint om die beweging in één keer zo zwaar mogelijk te doen. Met als absolute voorbeeld The Mountain, die even 480 kg deadlift. Niet alleen maakt dit je berensterk, het traint ook alle spieren in je lichaam (ook die waarvan je niet wist dat ze bestonden).

Boksen

Net als andere vechtsporten, die ook sporten voor echte mannen én keiharde vrouwen zijn, is boksen een sport waar je tegen een stootje moet kunnen. Je leert hier je eigen grenzen op te zoeken en eroverheen te gaan. Ook wordt je pijngrens praktisch uitgeschakeld en kun je blijven staan onder fysiek uitdagende omstandigheden. Daarnaast werk je ook nog eens aan een spectaculair uithoudingsvermogen. Echt een sport voor de doorbijters en de bikkelharden.

sporten voor echte mannen

Rugby

De meeste mensen zouden het nog geen vijf minuten volhouden in een rugbywedstrijd zonder botbreuken op te lopen. Ook voor deze sport moet je keihard, snel en vooral groot zijn. Het mooie aan rugby is dat je er een uithoudingsvermogen voor moet hebben, maar ook sterk moet zijn. Het is eigenlijk fysiek gezien de balans tussen voetbal en powerliften. Bij voetbal wordt je duurvermogen aangesproken, en bij powerliften moet je pieken op één moment. Combineer dit en je hebt de fysieke samenstelling van één van de meest uitgesproken sporten voor echte mannen.