Wie had ooit gedacht dat een mens in staat zou zijn om 500 kilogram te deadliften. Op 5 maart 2020 gaat Hafthor Bjornsson een ultieme poging doen om deze magische grens te bereiken. In zijn aanloop naar deze poging gaat hij lekker: de deadlift van 480 staat op camera.

Deadlift record: 500 kg

Zijn bijnaam is niet voor niks The Mountain, Hafthor Bjornsson is namelijk 2,06 meter lang. Zijn gewicht schommelt tussen de 185 en 205 kg, wat vele kilo’s aan brute kracht zijn. Zelf heeft hij het nog nooit gepresteerd om de magische grens van 500 kg deadliften te bereiken, maar hij komt wel aardig in de buurt. Want in februari heeft hij al een goede generale repetitie neergezet door 480 kg omhoog te hijsen. Het officiële deadlift record staat op 500 kilo’s, wat The Mountain dus bijna bereikt heeft. In het filmpje is op 8:30 te zien hoe hij deze 480 kilo omhoog hijst.

Record na record

Het is niet voor het eerst dat deze IJslander een deadlift record neerzet. Hij heeft al eerder een persoonlijk record neergezet met 474 kg. Dit deed hij vrij soepeltjes, dus dat hij nu 480 kg haalde is niet de grootste schok. Wel zou het mooi zijn als hij op 5 maart de 500 kg kan aantikken. Hij zal echter niet de allereerste zijn die een halve ton kan deadliften. Eddie Hall heeft dat al eens eerder gedaan. Die haalde de 500 kg al in 2016, echter stortte hij daarna wel in elkaar en kreeg hij een bloedneus. Misschien is het toch niet zo’n gezonde hobby om zó veel gewicht op te willen tillen.

The Mountain is wereldberoemd

Misschien kende je de naam of het gezicht al. Als je fan bent van de hitserie van HBO, Game of Thrones, is The Mountain een oude bekende. Hij speelt namelijk vanaf seizoen 4 de rol van Gregor Clegane, de zombie bodyguard van koningin Cersei. Hier had hij de bijnaam Tywin Lannister’s Mad Dogwat nog een extra vleugje intimidatie toevoegde aan zijn uiterlijk. Misschien krijgt hij na het zetten van het deadlift record weer nieuwe rollen aangeboden.

deadlift record

Hoe hij het voor elkaar krijgt om zó sterk te zijn, hangt voor een groot deel af van wat hij allemaal naar binnen schuift. Als je heel sterk wil worden is het misschien een idee om naar het dieet van The Mountain te kijken.