Entertainment

Sony lijkt datum release PlayStation 5 te hebben verklapt: hij komt eerder dan we dachten

Playstation 5

Hoe stijf Sony de kaken ook op elkaar houdt rondom de komst van hun nieuwste spelcomputer, lijken ze nu toch de releasedatum verklapt te hebben. En goed nieuws voor ons allemaal, de PlayStation 5 lijkt er eerder te komen dan we hadden verwacht.

PlayStation 5 releasedatum

Werden we een krappe twee weken geleden nog verrast met een officiële datum voor de onthulling van de PlayStation 5, lijkt Sony nu ook te hebben verklapt wanneer we hem daadwerkelijk kunnen kopen!

Het woord verklapt is een bewuste keuze, aangezien het zou gaan om een onzorgvuldigheid die deze informatie aan het licht heeft gebracht. De informatie werd gevonden op basis van een geplaatste vacature, iets wat we al eerder een keer zagen gebeuren.

Oeps.. Vacaturefoutje

Sony plaatste een vacature voor Sony Interactive Entertainment en daaruit blijkt dat de release in oktober 2020 plaats moet vinden. De functie van de vacature is het selecteren van binnen- en buitenlandse partners, het coördineren van contacten over hardware specificaties en verschillende werkzaamheden rondom het produceren van de PlayStation 5 “die uitkomt in oktober 2020”.

 

View post on Twitter

Eerder dan gedacht

En dat is goed nieuws voor ons, want oktober is eerder dan we de PlayStation 5 hadden verwacht. De vage planning van Sony leek er tot dusver op dat we de console precies voor de feestdagen van 2020 zouden kunnen bemachtigen. Dat lijkt nu al een paar weken eerder het geval te zijn.

Oktober is een logische maand, aangezien dit in Amerika het ‘Black Friday’ -event met zich meebrengt. Een andere aanwijzing dat oktober zomaar eens de maand kan zijn is de game Dirt 5 in oktober beschikbaar zal zijn. Het spel is onder andere op de PlayStation 5 te spelen.

Sony laat – hoe kan het ook anders-  nog niets los over deze vermeende vervroegde release. Toch lijkt het er sterk op dat oktober de maand gaat zijn waarin de PlayStation 5 dan eindelijk écht de wereld in wordt geslingerd. Het zou een slimme zet zijn van Sony, in de strijd tegen Microsoft met de Xbox Series X.

Ben je benieuwd naar alles wat er tot dusver bekend is over de nieuwe PlayStation 5, check dan onze informatiepagina.