Go big or go home lijkt het nieuwe motto in televisie-wereld. Waar we het vroeger deden met een kijkbuisje van 40 bij 40 centimeter zijn de meeste huizen nu voorzien van enorme flatscreens. De strijd om ’s werelds grootste televisie lijkt losgebarsten. Samsung lanceerde een tijd geleden al “The Wall”, een televisie van 292-inch voor 18.000 euro. Maar er is altijd baas boven baas. Sony spant de kroon met een nieuwe televisie van bijna 6 miljoen dollar.

Crystal LED Display

De nieuwe televisie van Sony is een 790-inch versie met 16K-resolutie. De gigantische televisie maakt gebruik van losse micro-led panelen. Elk van deze panelen hebben een resolutie van (slechts) 360 x 360 pixels. Maar, Sony levert tot aan 576 van deze panelen per model. De totale display van de televisie heeft hierdoor een diagonaal van maar liefst 790-inch. De ondersteuning van 10-bit kleur en de dekking van 140% van het srgb-kleurenspectrum maken het beeld realistischer dan je ooit hebt gezien.

47b1de7e-e05e-48ab-94f6-fb922d8fbb9a

Televisie kijken

Dit enorme beeldscherm van Sony komt er in verschillende modellen. De kleinste versie bestaat uit 18 panelen. Deze variant heeft een doorsnee van 110-inch. Wil je liever een maatje groter? Dan kan dat met een 220-inch enĀ  440-inch variant. Deze maten lopen door tot de 790-inch versie. Het thuis ophangen van de nieuwe Sony televisie wordt dus lastig. Je moet in het bezit zijn van een wel heel grote muur wil je dit kunnen ophangen. Heb je wel die grote muur, dan is het alsnog de vraag of je het kunt betalen. Voor het 16K-display van 790-inch betaal je een zuinige 6 miljoen. Om precies te zijn 5.76 miljoen dollar. Voor ditzelfde geld doe je jezelf ook een dikke Ferrari cadeau, even ter referentie. Peperduur, maar de Sony Crystal LED Display is absoluut een gruwelijke manier om je Netflix-series te kijken. Als je dat abonnement nog kunt betalen na de aanschaf van deze monsterlijke tv natuurlijk.