De vette serie Snowpiercer verscheen vorig jaar in mei. Elke week dropte Netflix een aflevering, zodat in dit geval bingen niet mogelijk was. Dat zorgde er wel voor dat kijkers elke week aan de buis gekluisterd waren om te zien hoe het met Layton, Melanie en de andere bewoners van de trein verging. Nu is het wachten voorbij: Snowpiercer seizoen 2 is namelijk zeer snel te zien.

Snowpiercer seizoen 2 komt naar Netflix

Even een opfrissertje: waar ging de ijzingwekkende serie ook alweer over? De serie speelt zich af in de nabije toekomst, waarin de temperatuur dusdanig is gedaald dat men er niet meer kan overleven. De gehele wereld is gehuld in sneeuw en ijs. Eén gigantische trein, de Snowpiercer, rijdt nog eeuwige rondjes. De trein werd ontworpen door Mr. Wilford, wiens personeel de trein draaiende probeert te houden. Zij ontfermen zich onder andere over de ‘first class’: de rijken in de trein. Het leven aan boord van de trein is niet voor iedereen een pretje: de arme mensen in de staart van de trein komen dan dus ook in opstand. Personages als Layton, Melanie en Bess speelden hierbij allemaal een rol. Zij zullen ook in seizoen 2 van Snowpiercer te zien zijn.

Snowpiercer seizoen 2

Sean Bean (Ned Stark) speelt Mr. Wilford

De grote afwezige in het eerste deel was toch Mr. Wilford. Leefde hij nog? En zo ja, waar was hij dan? In Snowpiercer seizoen 2 krijgen we daar duidelijk antwoord op. Ja, hij leeft nog, en hij bevindt zich op de trein waar de Snowpiercer in de seizoensfinale mee in botsing kwam. De ontwerper van de trein wordt door niemand minder dan Sean Bean worden gespeeld. We kennen hem natuurlijk als Ned Stark uit Game of Thrones, en van zijn rol in Lord of the Rings.

Dit is wanneer je Snowpiercer seizoen 2 kunt zien

De trailer van Snowpiercer seizoen 2 maakt één ding duidelijk: de strijd is nog lang niet gestreden. Hoe gaat Melanie om met het feit dat ze haar dochter weer terugziet? Wat is Mr. Wilford’s plan? En lukt het Layton om het gezag te bewaren? Vanaf 25 januari staat de eerste nieuwe aflevering op Netflix. De serie heeft een voorlopige IMDb-score van een 6.7. Gaat Sean Bean daar verandering in brengen?