Laten we maar direct eerlijk met je zijn: Sneeuw-raften is een bloederige, gevaarlijke en verwoestende strijd tegen sneeuw, de zwaartekracht en andere krachten der natuur. Om het een beetje te romantiseren zou je kunnen zeggen dat het een winterse variant is van de populaire activiteit die je tijdens een zomervakantie mee wilt pakken: raften.

Bij het raften met een twist glij je met een zooitje ongeregeld van een berg af, terwijl je allemaal probeert je beste peddel bij te dragen om niet van een klif te storten; gegarandeerd succes dus. Er gaan zelfs verhalen dat het verschil tussen leven en dood alleen afhankelijk is van het gewicht van de boot en de sneeuwcondities. Wij denken echter dat het wel meevalt, kijk zelf maar:

Sneeuw

Ergens tussen december en april kun jij met max. 8 personen de stomende rivieren vervangen met een waar sneeuwkanaal. Met skihelm en de juiste outfit is het is de perfecte activiteit voor adrenaline- en sportliefhebbers, of in minder extreme mate ook voor het gezin. Of je nou off-piste gaat, een competitief element invoert of gewoon van de berg afsukkelt, je weet dat, waar je ook belandt, vast wel ergens een warme chocolade staat te wachten die je weer terug op aarde onder de mensen brengt.

Dus, zie jij jezelf in totale chaos wel van een berg af stunten, of lijkt jou sneeuw-raften de ideale teamsport? Breng je vrienden, familie of collega’s dan op de hoogte en maak van jouw vrijgezellenfeest, verjaardag of teamuitje de ervaring van je leven! Zo kun jij je geluk beproeven in Noorwegen, Québeq of Slovenië – of all places. Kijk anders zelf op het internet voor een land naar keuze!

Kayak

Ben je nou niet zo van het teamwork, of heb je gewoon geen zin in ellegebogen in je nek of een venijnig knietje op je oogkas, dan ploeter je toch lekker in je uppie van die berg af; in een kayak! In principe hetzelfde concept als het hele raftgebeuren, maar dan in een sneller en wendbaarder sleetuig. Kijk hieronder voor wat sfeerbeelden: