Op dit moment tourt Slayer de hele wereld rond vanwege de afscheidstour van de band. De band is toe aan pensioen, ook niet heel gek, als je beseft dat ze al zo’n 40 jaar bezig zijn. Om de mannen een waardig afscheid te geven, benaderde Jägermeister de band om een speciale fles drank te maken als afscheidsgift. De samenwerking tussen Slayer en Jägermeister resulteerde in een prachtige fles die je nu kunt kopen op de site van Jägermeister.

Slayer en Jägermeister

Jägermeister heeft in het verleden meerdere Jägermeister Music Tours gehouden. Slayer was daar vanaf het begin in 2003 al bij, ze hebben later twee keer vaker mee gedaan met een Jägermeister-tour. De band geeft het volgende statement weg.

“We’ve had some good times with Jägermeister through the years, we love that they’re creating a limited-edition bottle to recognize the end of our journey, and it looks awesome,”

Dat Slayer en Jägermeister goede vrienden is dus wel duidelijk. Verder heeft gitarist Kerry King het volgende te zeggen:

“I’m honored that our friends at Jägermeister hold us in such high regard. I can’t wait to get my hands on one!”

Slayer en Jägermeister

Rock & Roll flessen

De samenwerking tussen Slayer en Jägermeister is niet de eerste keer dat er een Rock & Roll-fles op de markt komt. Marilyn Manson heeft eerder al een absint gemaakt met de ludieke naam ‘Mansinthe’. Metallica heeft eerder ook zijn eigen whiskey-lijn uitgebracht. De fles van Slayer is wel erg bijzonder moeten we zeggen. Hij komt in een gegraveerde box en heeft een formaat van 1.75 liter. Op de doos staan teksten als “I hate everyone equally”. De fles komt gelijktijdig uit met het Download UK Music Festival deze maand.

Een flinke prijs

Heel fijn dat wij als consument mee mogen genieten van de vriendschap tussen Slayer en Jägermeister. Wel jammer dat we daarvoor zo’n 100 pond neer moeten leggen (omgerekend 112 euro). Je kunt de fles ook alleen online kopen via de UK Jäger shop. Al vermoeden wij dat een hoop flessen de tweedehands-markt zullen betreden. Een ultiem kado voor bijvoorbeeld je vader of een goede vriend.