Netflix dendert gestaag door en jij gaat het nog druk krijgen met ze. Onlangs schreven we je nog over een Original serie uit Colombia die eraan zit te komen. De Braziliaanse Original serie Sintonia kan je vanaf vandaag op Netflix gaan zien.

Braziliaanse Original

Het is al weer een tijdje geleden dat Netflix met een Original titel uit Brazilië kwam. 3% was in 2016 de eerste Braziliaanse Netflix Original. Ook was het daarmee de eerste Portugees gesproken titel en pas de tweede die niet in het Engels gesproken was voor Netflix. Daar gaat nu de serie Sintonia (‘in sintonia’ betekent zoiets als op dezelfde golflengte) bijkomen. Als de kwaliteit van 3% een voorbode is, gaat deze serie zeker een succes worden.

Sintonia

Sintonia

3% was een futuristische serie die meer als metafoor gold voor de situatie rond de Braziliaanse sloppenwijken. Sintonia gaat je een veel directere kijk bieden op het leven in een favela. In de Netflix-serie volgen we het verhaal van drie verschillende kanten. Doni, Rita en Nando zijn drie vrienden die in de achterstandswijken van São Paulo hun dromen najagen. Begeef je in de zinderende hitte van de Braziliaanse favela en ervaar een wereld waar drugs de boventoon voert, waarin religie belangrijk is, maar er ook veel gefeest en gedanst wordt en ontdek dat de favela velen gezichten heeft.

Sintonia

Vanaf vandaag

Vanaf 9 augustus, kan je het eerste seizoen van Sintonia op Netflix gaan bekijken. Het eerste seizoen kent zes afleveringen van gemiddeld zo’n veertig minuten in lengte. Onder het logo op Netflix zie je trouwens staan ‘KondZilla.’ Dit is de stage name van regisseur Konrad Dantas. Wij hebben ook nog nooit een regisseur met een artiestennaam gezien, nee. De trailer van Sintonia is in ieder geval veel belovend. Je kan het eerste seizoen vanaf vandaag op Netflix gaan bekijken.

 

Bekijk ook de trailer voor deze docuserie over een dansende Filipijnse gevangenis.