Het welbekende condoommerk Trojan heeft samen het Sex Information and Education Council of Canada een onderzoek verricht naar het seksuele gedrag van partners tussen de 40 en 59 jaar oud. Er deden 2.400 mensen mee en het resultaat was toch best bijzonder. Het blijkt namelijk dat ouder worden helemaal zo erg nog niet is, want seks na je 40e wordt alleen maar beter.

Jong geleerd is oud gedaan

Onder de jeugdige partners heerst de gedachte dat je zo veel mogelijk seks met elkaar moet hebben, aangezien dit later toch allemaal minder wordt. Alhoewel het een mooi streven is, is de reden erachter is niet per se gegrond. Ouderen blijken namelijk net zo dol op seks te zijn als hun jongere medemens. Je zou denken dat je op het gebied van seks het meest actief zou zijn als je jong bent, maar blijkbaar is deze leeftijd gewoon een oefenperiode voor je latere seksleven. Want die senioren kunnen er wat van hoor, ze durven meer en doen het geregeld met elkaar.

Seks na je 40e

Bij de mensen van de eerdergenoemde doelgroep werden verschillende vragen gesteld over hun seksleven. Er werd onder andere gevraagd of ze na hun 40e meer dingen willen proberen in bed dan voor die leeftijd. Een verrassende 65% van de mannen en vrouwen gaf een ja als antwoord op die vraag. Daarnaast geeft zo’n 40% aan dat ze meer dan 1 keer in de week seks hebben. Dat is meer dan veel jonkies zouden verwachten van hun oudere medemens.

Minder verrassend is het feit dat communicatie zeer belangrijk is voor het behoud van een goede (seksuele) relatie. In het onderzoek werd dit dan ook het vaakst als reden gegeven voor de goede seks. Nu we er zo over na denken klinkt het eigenlijk wel logisch. Je hebt als je ouder bent meer ervaring met communiceren in een relatie. Nu we dit weten kunnen we niet wachten tot we zelf de 40 jaar aantikken.