Wil je een beetje leuke motor hebben, dan kom je al snel uit bij de custom bikes. Het is net even anders, zeker niet standaard en je hebt de garantie dat je iets unieks onder je edele delen hebt zitten. Het nadeel: je bent vaker wel dan niet aangewezen op de buitenlandse specialisten. Het Nederlandse bedrijf ‘Wrench Kings’ laat zien hoe tof je het kunt maken. Zij namen een Yamaha XJ600 Diversion onder handen met een jaloersmakend resultaat.

Nederlandse scrambler

Voor Joost en Take, de eigenaren van het Nederlandse bedrijf is het bouwen van een custom bike niks bijzonders. In het verleden hebben ze vaker samen gewerkt met diverse bedrijven en is juist een custom bike de ideale marketingtool gebleken. Zo hebben de heren onlangs een Moto Guzzi V7 voor een kledingmerk onder handen genomen en voor een motorwinkel zijn twee café-racers gemaakt op basis van een Yamaha TR1. Samen met het bedrijf Motoshare is men nu bezig met een ander bijzonder project.

scrambler

Yamaha ‘Diversion’ XJ600

Voor deze scrambler is gebruik gemaakt van een erg oude en roestige Yamaha ‘Diversion’ XJ600.  Niet een hele bijzondere motor op het gebied van specs, maar wel de basis om iets heel tofs van te bouwen. De Yamaha werd overigens door de klant zelf aangeleverd. “Hij kreeg het model via een veiling in zijn geboorteplaats in bezit,” aldus Joost. Met die veiling werd geld ingezameld om een inwoner een medische behandeling te laten ondergaan. Met de motor zelf heeft Wrench Kings een bijzonder visitekaartje afgegeven. Ondanks het feit dat de heren vinden dat het gewoon een motor is zoals ze die wel vaker maken, heeft het geheel nog het meeste weg van een moderne scrambler.

scrambler

Inspiratie voor Tarentino

Voor de heren was het een bijzondere opdracht. De klant wilde namelijk iets ruw en iets anders. Iets vrijgevochten, apocalyptisch en een beetje sci-fi-achtig. Dat betekende dus geen doorsnee motor, maar wel een met een subtiel karakter. Een korte brainstorm sessie later en het idee voor een ‘Warzone’ Yamaha was geboren. Dat concept bleek zo enorm goed te lijken op wat ze in gedachten hadden, dat er gelijk een poster van werd gemaakt. Het resultaat mag er wezen.

scrambler