Food & Drinks

Kan je de schil van een banaan eten?

schil

Domme vragen bestaan niet. Ook al zou je na het denken van de titel misschien denken van wel. Toch steekt de banaan iets anders in de schil dan je zou denken…

Schil eten van een banaan

Gezondheidsnet nam de proef op de som en ging op zoek naar het antwoord van deze knagende vraag. Het klinkt natuurlijk allesbehalve aantrekkelijk om de schil van een banaan te eten, maar dat blijkt dus prima te kunnen. Het is zelfs gezond om de schil van een banaan te eten. Ja, je leest het goed. Een bananenschil bevat namelijk veel vitamine B6, B12, kalium en magnesium.

Lekker maken

Nu zul je wel denken: ja, die is gek! Ik ga toch geen uur staan herkauwen op die dikke bananenschil? Dat kunnen wij ons goed indenken. Toch is het in verschillende landen ter wereld niet geheel ongebruikelijk om bananenschillen te eten. Zo worden bananenschillen in Aziatische landen vaak gekookt of gefrituurd. Of verwerkt in smoothies. Let wel, voordat je dit zelf gaat proberen: het geeft je smoothie een ietwat bittere smaak. Wil je helemaal op de alternatieve toer gaan, probeer dan eens een vegan pulled pork van bananenschil. Schijnt heel lekker te zijn.