Magnesium is enorm populair bij veel sporters. Het supplement versterkt je spieren en geeft je meer energie. Maar magnesium heeft nog een ander apart effect, je gaat er namelijk gek van dromen. Hoe kan dat toch? Dat leggen we je haarfijn uit.

Waarom je van magnesium gek gaat dromen

“Magnesium is een natuurlijk kalmerend middel dat je spieren helpt ontspannen,” zegt Leslie Korn, een gedragstherapeutische arts die gespecialiseerd is in integratieve therapie├źn. Dat is ook precies waarom magnesium niet alleen voor het sporten wordt gebruikt, maar ook voor het slapen gaan. Onderzoek wijst zelfs uit dat je met 500 milligram magnesium slapeloosheid tegen kunt gaan.

Meer remslaap = meer dromen

Je spieren komen sneller tot rust en je hormonen vinden eerder hun plekje. Dankzij magnesium val je dus een stuk eerder in je remslaap, de fase waarin je droomt. Mede daardoor beleef je meer gekke dromen. Niet alleen ga je meer dromen, maar je onthoudt ze ook beter. Hoe langer je namelijk in de remslaap zit, hoe beter je geheugen wordt.

magnesium dromen

Hoeveel magnesium moet je nemen voor het slapen?

Meer remslaap per nacht ervaren is een grote ‘boost’ voor veel mensen, dankzij magnesium wordt dit dus echt mogelijk. Maar hoeveel magnesium is nou gewenst voor een ideaal slaapritme? De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid magnesium voor mannen van 19 tot 30 jaar is 400 mg per dag en 420 mg voor mannen van 31 jaar en ouder.

Uit welke voedingsstoffen haal je magnesium?

Magnesium kun je natuurlijk halen uit verschillende voedingsmiddelen, zoals groenten, noten, zaden en bonen. Maar tenzij je de hele dag door bonen eet, kom je bij lange na niet aan die aanbevolen 400 milligram. Gelukkig bestaan er ook supplementen in de vorm van poeder en pillen. Hiervan komen je spieren tot rust en kun je beter slapen, bovendien sta je de volgende ochtend vol goede moed weer in de sportschool!