Samsung heeft onlangs de nieuwe Galaxy Tab S6 aangekondigd en daarmee zijn ze dadelijk weer een nieuw paradepaardje rijker, want wat ziet dit ding er lekker uit zeg! Vooral als we vervolgens kijken naar de vernieuwde camera, processor en nieuwe functies.

Samsung Galaxy Tab S6

We zijn alweer aangekomen bij het zesde model van de Galaxy Tab en dan mag je natuurlijk verwachten dat elk model beter word, maar dat is dan ook echt zo! Het nieuwe model beschikt over een dubbele camera en de nieuwe functies voor de S pen-stylus maken het dan ook dé perfecte combinatie tussen werk en fotografie.

Samsung Galaxy Tab S6

Vernieuwde camera

Yes, iets wat we heel graag anders zagen bij de Samsung Galaxy Tab S6 was toch wel de camera. Nu zijn er twee cameralenzen op de achterkant, waardoor er naast de standaardlens ook een groothoeklens is. Hierdoor kun je meer beeld vast leggen zonder de afstand van het object te vergroten. Uiteraard is de selfiecamera ook even flink onderhanden genomen voor een betere kwaliteit.

Samsung Galaxy Tab S6

Specificaties

Net zoals zijn voorganger heeft de Samsung Galaxy Tab 6 een 10,5-inchscherm. Daarnaast is er een vingerafdrukscanner geplaatst achter het scherm net zoals de nieuwe Galaxy S10-modellen! Voorheen was hier een complete knop voor gereserveerd, maar die is nu dus ook verdwenen!

Samsung Galaxy Tab S6

S Pen

Waar we bij de Galaxy Tab S6 heel blij van worden is toch wel de S Pen. Deze stylus maakt het mogelijk om nauwkeurige tekeningen en notities te maken, maar ondersteunt voortaan ook het zogeheten ‘Air Gestures’. De naam doet het al vermoeden, maar je kan de tablet dan besturen zonder daadwerkelijk het apparaat aan te raken. Zo kan je makkelijk fotograferen, maar ook werken tegelijkertijd, ideaal dus!

Samsung Galaxy Tab S6

Wanneer is de Samsung Galaxy Tab S6 te koop?

De tablet zal 23 augustus in drie verschillende kleuren op de markt komen. Hier zijn wel twee prijsklassen voor. Zo heb je de versie met 128 GB opslag en 6 GB werkgeheugen voor 699 euro en de versie met 256 GB opslag en 8 GB werkgeheugen voor 779 euro.

Deze prijzen geld ook voor de Tab S6 met mobiele verbinding, maar daar raden we je een sim-only abonnement voor aan! Het nemen van een sim-only abonnement komt namelijk met een hele hoop voordelen. Zo betaal je enkel voor de tablet en kun je daarna zelf zo los gaan als je wilt met bijvoorbeeld mb’s. Vaak heb je anders een abonnement met te weinig mb’s en betaal je maandelijks veel te veel. Wees dus geen dief van je eigen portemonnee!