In veel gevallen gaat er echter niks boven een schakelbak met flink wat pk’s. Uiteindelijk wil je weten dat je in een echte wagen rijdt. Goed nieuws: de Saleen S7 wordt geveild en is het type wagen waar je in dat geval niet lang over hoeft na te denken. Daar wil je in rijden!

Veiling van de Saleen S7 Le Mans

De Saleen S7 Le Mans is niet het type wagen wat je gebruikt om je schoonouders op te halen op een zondagmiddag. De vierwieler heeft een hele nette twin turbo V8 met een inhoud van 7 liter, zes versnelling die je lekker met de hand mag bedienen en beschikt over 1000 pk. Met andere woorden: veel leuker gaat het niet worden.

Saleen S7 LM te koop

Saleen heeft een bijzonder geschiedenis

De tuner Saleen heeft een naam hoog te houden als het gaat om het bouwen, of liever verbouwen, van indrukwekkende wagens. De laatste toevoeging is de S7 alhoewel de term ‘nieuw’ in dit opzicht net iets teveel eer is. Al in 2000 liet de Ford-tuner zien waar men toe in staat was. De S7 had destijds al een futuristische look en idem dito specs. De motor was een combinatie van twee legendarische modellen: de Ford Windsor en Cleveland smallblock V8. Met  558 pk was het zeker niet achterhaald te noemen ondanks het gewicht van 300 kilo. In amper 3.9 seconden sprintte de wagen naar 100 km/u en met de topsnelheid van 320 km/u had je in ieder geval wat te vertellen op je personeelsfeestje.

Verbeterde versie met meer kracht

Niet veel later verscheen er een verbeterde versie. Zo verschenen er twee turbo op de motor en kreeg de wagen maar liefst 750 pk. Dat betekende ook dat de topsnelheid was verbeterd: die bedroeg nu een nette 399 km/u. Leuk natuurlijk, maar men snakte naar meer succes en daarom ging men meedoen aan de GT1-races. De winst op Sebring en Le Mans lieten zien dat de wagens niet alleen in theorie behoorlijk wat in huis hadden, men kon het nu ook in praktijk brengen. In 2004 werden de Ferrari en Maserati wagens vernederd. Dat ging dus zo lekker dan men het in 2017 leuk vond om de wagen te vernieuwen. De specialisten van Jiangsu Secco Automobile Technology Corporation gingen ermee aan de slag en realiseerden een meesterwerk.

Saleen wagen

Model uit 2018 heeft 1000 pk

Het nieuwe pakket omvatte tal van nieuwe en verbeterde elementen zoals  bumpers, splitters, sideskirts, bodem, diffusers en een grote achtervleugel. De 7-liter twin turbo achtcilinder bleef hetzelfde, maat het aantal pk’s werd flink opgekrikt naar een totaal van 1000 pk. Kortom, heb je net je roze papiertje, dan is dit wellicht iets teveel van het goede. Het exemplaar waar nog 6 dagen op geboden kan worden heeft ondertussen wel een aardig prijskaartje. De wagen heeft slechts 254 kilometer op de teller staan en in 2018 kreeg de wagen de eerder beschreven LM-behandeling.

De S7 LM werd in 2018 al eens aangeboden voor een bedrag van 1 miljoen dollar dus dan heb je al een idee van de richtprijs. Momenteel staat de teller pas op de helft en maak je, mits je een beetje goed in de slappe was zit, nog kans om de wagen te kopen. Wil dus een serieus bod doen, check dan de advertentie en misschien scheur jij binnenkort in deze wagen over.

Foto’s: Bingatrailer