Eva Jinek heeft al snel in Nederland een grote bekendheid gekregen op televisie. Ze begon als presentatrice van het NOS-journaal en vervolgens kreeg ze haar eigen talkshow. Op NPO1 deed ze het tussen 2014 en 2019, en daarna verhuisde ze naar RTL. Nog steeds is ze erg populair, en daar hoort een passend salaris bij.

Eva Jinek is een stuk rijker bij RTL

Sinds Eva Jinek naar RTL4 is verhuisd, is haar salaris ook een stuk hoger geworden. Bij de publieke omroep hebben ze namelijk een afspraak dat ze niet teveel mogen verdienen. Zodra je naar de commerciële RTL gaat zitten er geen grenzen meer aan het salaris. En dan te bedenken dat in 2019, dus nog voor haar overstap, haar vermogen al werd geschat op 400.000 euro. Ondertussen zal dat wel weer flink gestegen zijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Eva Jinek (@evajinek)

Het huidige salaris van Eva Jinek

Bij de NPO verdiende Eva Jinek naar verluidt nog ‘maar’ 194.000 euro per jaar. Dat klinkt als veel geld, maar het is een schijntje vergeleken met nu. We weten niet precies hoeveel ze verdient, zoals we van Humberto Tan weten, maar de schattingen gaan wel over zeer hoge bedragen. Volgens oud RTL-baas, zou het nu om 1,2 miljoen euro per jaar gaan. Dat maakt Eva Jinek gelijk één van de best betaalde mediapersoonlijkheden. Maar ze kan dan ook wel interviewen als de beste.

eva jinek

Met kortgeleden nog een appartement in Amsterdam van 6 ton, zal het vast niet lang duren voordat dit een flinke upgrade krijgt. Mocht ze hier nog even blijven zitten, dan zal haar vermogen toch wel lekker gaan oplopen ieder jaar. Knap werk Eva, knap werk.