Sports

Dit is het dikke salaris van Luuk de Jong bij FC Barcelona

salaris Luuk de Jong

Luuk de Jong is aardig op dreef in Barcelona. Ook afgelopen donderdag was hij bijna weer de held van Camp Nou. De spits viel na 86 minuten in voor FC Barcelona en was even later met een spectaculaire omhaal dichtbij de 2-1 tegen Napoli. Hoeveel verdient huurling-Luuk eigenlijk bij Barcelona? Dit is het salaris van Luuk de Jong.

Geldproblemen voor FC Barcelona

In de zomer was FC Barcelona nog opzoek naar een nieuwe spits naast nieuwe aankoop Memphis Depay. Voor de club uit Catalonië was er alleen één probleem. Door geldproblemen was er geen geld meer over voor een nieuwe aankoop. Hierdoor werd er gekozen voor een huurling en dit werd dus Luuk de Jong. De sensationele transfer van De Jong was het slotstuk van een bizarre Deadline Day, in de nacht kwam Barcelona met de bevestiging. Hij werd voor een jaar gehuurd van Sevilla met optie tot koop. Deze transfer maakte voor het salaris van Luuk de Jong echter niks uit.

View post on Instagram
 

Transfer van Luuk de Jong pakt goed uit

Sindsdien had niemand gedacht dat de transfer van Luuk zo zou uitpakken. Zijn invalbeurten zijn indrukwekkend, hij probeert het met een omhaal of een fraaie kopbal. De 31-jarige Nederlander staat in de La Liga al op vier goals. Spaanse kranten zijn lyrisch over ‘super Luuk’. De Mundo Deportivo trekt in zijn verslag de vergelijking tussen Ousmane Dembélé en De Jong “De Fransman werd bestraft toen hij donderdag het veld in kwam, terwijl de Nederlander werd ontvangen als een idool. De Jong kreeg een staande ovatie van het publiek.” SPORT spreekt van een “ongelooflijke en spectaculaire ‘chilena’. Als zijn omhaal erin was gegaan, dan had het stadion het begeven.”

Met zijn spectaculaire acties verdient hij bij één van de succesvolste clubs uit de wereld ook een prima salaris. Hij zit nog lang niet aan de miljoenen van Gerard Pique of Frenkie de Jong, maar met zo’n salaris mag Luuk de Jong absoluut niet klagen.

View post on Instagram
 

Dit verdient Luuk de Jong bij FC Barcelona

De Spaanse krant Diario de Sevilla meldt dat Barça niet de volle mep betaalt voor de aanvaller. Het zou gaan om een derde van het salaris – ongeveer drie miljoen euro – dat Luuk de Jong jaarlijks opstrijkt in Sevilla. De huidige nummer twee in de La Liga eiste het volledige bedrag, maar stemde uiteindelijk in met één miljoen euro, naast enkele prestatiebonussen. De Spaanse clubs betalen dus gezamenlijk zijn salaris. Daardoor verdient hij per jaar toch nog een goede drie miljoen euro. Dat is een stuk minder dan landgenoot Frenkie de Jong die jaarlijks ongeveer tien miljoen kan bijschrijven.