Entertainment

Dit is het salaris van Jasper Cillessen bij NEC Nijmegen

jasper cillessen salaris NEC

Jasper Cillessen staat sinds dit seizoen onder de lat bij NEC Nijmegen. Maar hoe hoog ligt de lat wat betreft het salaris van Jasper Cillessen bij NEC Nijmegen? Wij zochten het uit.

Jasper Cillessen bij NEC Nijmegen

Jasper Cillessen strijkt na avonturen bij Ajax, FC Barcelona en Valencia weer neer bij de club waar het allemaal begon: NEC Nijmegen. In 2010 debuteerde de geboren Nijmegenaar voor ‘zijn cluppie’, een jaar later verruilde hij NEC voor Ajax. In 2016 nam FC Barcelona hem voor maar liefst 13 miljoen euro over van de Amsterdammers. Daar fungeerde hij voornamelijk als tweede doelman achter de Duitse doelman Marc-André ter Stegen. Na twee jaar tijd scheidden de wegen van de Nederlander en de Catalaanse club: voor 35 miljoen euro kocht Valencia hem over. De Spaanse club verkocht hem afgelopen zomer voor 34 miljoen euro minder aan zijn oude club NEC. Niet alleen Valencia draait met de transfer verlies; Jasper Cillessen zelf krijgt ook een minder salaris bij NEC Nijmegen.

View post on Instagram
 

Salarissen door de jaren heen

De jaren in Spanje hebben Jasper Cillessen geen windeieren gelegd: in de drie seizoenen bij FC Barcelona en in de drie seizoenen bij Valencia bedroeg het salaris van Jasper Cillessen volgens Salary Sport een dikke 4 miljoen euro per jaar. Dat komt neer op een brutobedrag van maar liefst 24 miljoen euro in zes jaar tijd.

View post on Instagram
 

Wat is het salaris van Jasper Cillessen bij NEC Nijmegen?

Het salaris dat Jasper Cillessen bij NEC Nijmegen verdient, komt niet in de buurt van deze Spaanse cijfers. Toch koos Jasper Cillessen, mede dankzij NEC-geldschieter Marcel Boekhoorn, voor een terugkeer op het oude nest. “Hij heeft mij de financiële aanbieding gedaan”, vertelde Cillessen desgevraagd over zijn transfer. “Nee, ik lever financieel behoorlijk in. Maar dat doe ik graag om lekker bij NEC te kunnen keepen en dicht bij mijn dierbaren te zijn.”

Ter illustratie: het salarisplafond in Nijmegen ligt op 150.000 tot 200.000 euro per jaar. De kans is echter aanwezig dat er voor Jasper een uitzondering heeft gemaakt. Marcel Boekhoorn heeft er namelijk met zijn financiële steun hoogst persoonlijk voor gezorgd dat Jasper naar Nijmegen is gekomen. En Boekhoorn zit behoorlijk goed in de slappe was: Boekhoorn’s vermogen wordt in 2021 door zakenblad Quote geschat op 2,2 miljard euro.