Entertainment

Dit is het indrukwekkende vermogen van Frank de Boer

vermogen van Frank de Boer

Frank de Boer staat deze week flink in de spotlight. Naar alle waarschijnlijkheid wordt hij snel gepresenteerd als bondscoach van het Nederlands elftal. De man heeft al aardig wat clubs als speler én trainer achter zijn naam staan. Daar heeft hij natuurlijk ook het een en ander bij elkaar verdiend. Wij zochten uit wat het geschatte vermogen van Frank de Boer op dit moment is.

Frank de Boer, nieuwe bondscoach?

Frank de Boer kende zijn grootste successen als trainer van Ajax, daar won hij 5 keer op rij de Nederlandse Eredivisie. Bij de clubs waar hij daarna aan de slag ging, boekte hij wat minder succes.

Dat wil natuurlijk niet zeggen dat hij daar geen bakken met geld verdiende in korte tijd. Ook als speler had hij bij onder andere Barcelona al heel wat bij elkaar gespeeld. Het vermogen van Frank de Boer lees je hieronder.

Salaris van Frank de Boer

De trainer heeft bij clubs als Ajax, Inter Milan, Crystal Palace en Atlanta United zijn brood goed verdiend. Bij Inter Milan had hij een contract van 1,5 tot 2 miljoen per jaar. Nu bleek hij het daar nog geen jaar vol te houden dus dumpten ze hem met een afkoopsom van 1,5 miljoen euro. Ook bij Ajax verdiende de trainer 1 miljoen euro per jaar, hij was de best betaalde trainer van de Eredivisie. De Boer is in totaal 6 jaar trainer geweest van Ajax, een kleine rekensom en het salaris van Frank de Boer was 6 miljoen euro in totaal bij de Amsterdamse club.

Ook bij Crystal Palace mocht hij niet klagen. We weten niet exact het salaris van Frank de Boer, maar wel die van zijn voorganger. Sam Allardyce verdiende 2.5 miljoen dollar per jaar. Hier gaan we dus vanuit. Laat het nou zo zijn dat hij het maar 77 dagen vol heeft gehouden bij de Engelse club. Hij kreeg een afkoopclausule van een geschatte 2,5 miljoen dollar mee naar huis.

View post on Instagram
 

Vermogen van Frank de Boer

Quote schatte het vermogen van Frank de Boer in 2017 op 23 miljoen euro. Hierna was hij echter nog ontslagen bij Crystal Palace en bijna 1,5 jaar trainer van Atlanta United uit de Verenigde staten. Wanneer we de geschatte bedragen bij elkaar optellen komen we op een vermogen van 30 miljoen euro. Wat koop je daar voor? Nou deze dikke villa bijvoorbeeld, die nu overigens wel weer voor een paar miljoentjes te koop staat.

Wat verdient een bondscoach

Frank de Boer staat dus op het punt om bondscoach te worden. Maar wat verdien je als bondscoach van Nederland nou eigenlijk? Nou, dat verschilt. Bert van Marwijk verdiende tijdens zijn periode, waarin hij onder andere het Nederlands elftal naar een WK-finale leidde, een ruime 1,8 miljoen euro per jaar. Ronald Koeman was de best betaalde bondscoach ooit, hij verdiende maar liefst een dikke 7 miljoen euro per jaar. Aangezien Frank de Boer clubloos is, schatten we dat zijn salaris niet zo hoog ligt. Hij gaat naar onze verwachting tussen de 3 en 5 miljoen per jaar verdienen. Hiermee gaat het vermogen van Frank de Boer de komende jaren dus nog een flink stuk stijgen.

View post on Instagram