Entertainment

Dit is het absurde salaris van Donny van de Beek bij Everton

Salaris donny van de beek

Donny van de Beek is eindelijk verlost van de bank bij Manchester United. De Nederlandse middenvelder maakt het seizoen af bij Everton. Eén van de redenen dat Donny naar de blauwe kant van Liverpool vertrok, was de bereidheid van Everton tot het volledige overnemen van het salaris van Donny van de Beek.

Van de Beek en Manchester United bleek geen match

De fans van Manchester United hadden hoge verwachtingen nadat Donny van de Beek overkwam van Ajax. De trainers van de club hadden echter andere plannen met de Nederlander. Zowel bij Ole Gunnar Solskjaer als bij Ralf Ragnick kwam Van de Beek amper aan spelen toe. Hij moest het telkens doen met invalbeurten van enkele minuten. Het was dan ook geen verrassing dat Donny van de Beek een tijdelijke overstap zou gaan maken. Everton was, mede dankzij het overnemen van het volledige salaris, de ideale club voor Donny van de Beek om het seizoen af te maken.

View post on Instagram
 

Een gunstige overstap naar Everton

Niet alleen Everton was op jacht naar de handtekening van de middenvelder. Ook Crystal Palace wilde hem inlijven. De contractonderhandelingen tussen de clubs gaven uiteindelijk de doorslag. De Londense club wilde slechts 85 procent van het salaris van Donny van de beek betalen aan Manchester United. Everton nam daarentegen het hele financiële plaatje over van Manchester United.

Ook bij Everton verdient Donny van de Beek een dik salaris

Dat salaris van Donny van de Beek is niet niks. Toen de Ajacied bij Manchester United tekende, kon hij zichzelf rijk rekenen. Donny van de Beek verdient namelijk 120.000 euro per week. Dat komt neer op een slordige 6 miljoen euro per jaar. Dat is ongeveer het dubbele van wat Luuk de Jong verdient, maar Donny zit nog lang niet aan de miljoenen van grote vriend Frenkie de Jong. Nu maar hopen dat Donny van de Beek wel potten kan breken in het blauw van Everton.

View post on Instagram