Health

25-jarige bodybuilder loopt ‘carrière bedreigende blessure’ op tijdens bankdrukken

Ryan Crowley

Een Britse bodybuilder genaamd Ryan Crowley liep een 'carrière bedreigende blessure' op tijdens het bankdrukken. Na het zien van de beelden, voel je zijn pijn.

Ryan Crowley loopt gruwelijke blessure op tijdens bankdrukken

Ryan Crowley, een 25-jarige bodybuilder uit Engeland, heeft een verschrikkelijke blessure opgelopen tijdens het bankdrukken. Crowley staat bekend om zijn gespierde lichaam en heeft bijna een half miljoen volgers op Instagram. Hij is bevriend met Larry Wheels, een van de bekendste atleten op Instagram, die in de video te zien is waarin de bodybuilder zich blesseert.

View post on Instagram
 

Schokkende video

Op Instagram heeft Ryan Crowley een schokkende video geplaatst van hoe hij zichzelf heeft geblesseerd tijdens het bankdrukken. Zijn borstspier lijkt naar buiten te springen en Crowley schreeuwt het uit van de pijn. Gelukkig had hij sterke mensen om zich heen tijdens het bankdrukken. De kans is groot dat het anders fataal afgelopen was als de stang van 220 kilo op hem was gevallen.

Watch on YouTube
e

Hoge kosten

De behandeling voor deze blessure werd niet vergoed door de verzekering van Crowley. Hij moest dus zelf de kosten van de operatie dekken. De kosten waren 27.000 pond, omgerekend zo’n 30.000 euro. Gelukkig hebben zeker 1300 mensen gedoneerd om Ryan te helpen met het betalen van de operatiekosten. Crowley is ontzettend dankbaar voor iedereen die heeft bijgedragen. Hij is inmiddels ontslagen uit het ziekenhuis en bezig met zijn herstel.

Het is belangrijk om te benadrukken dat zelfs ervaren sporters zoals Ryan Crowley blessures kunnen oplopen tijdens het sporten. Het is daarom essentieel om voorzichtig te zijn en de juiste techniek te gebruiken bij het uitvoeren van oefeningen. Zorg er ook voor dat er altijd sterke mensen in de buurt zijn tijdens het sporten, zodat zij kunnen helpen als er iets misgaat.