Kun je het weekend nog beter beginnen? Ook al heb je wel of geen plannen, met de opening van de Rum Club in Utrecht weet jij waar je vanavond écht moet zijn. De splinternieuwe eyecatcher aan de Oudegracht in Utrecht voorziet de Domstad van een tropisch en kleurrijk sausje. Heb jij je dus altijd al meer thuis gevoeld in de exotischere sferen des aarde, dan is het tijd om wat belletjes te plegen. Wellicht krijg je James Bond ook wel zo ver, gezien de eerste officiële beelden van Bond 25 is hij er vast voor te porren!

Rum Club in Utrecht

De Braziliaanse oase is een initiatief van de eigenaren van de Streetfood Club, een andere club die inmiddels niet meer weg te denken is. De Best Restaurant Concept-prijzenpakkers hebben hun hart en ziel gestopt in het realiseren van een tent waar jij je echt even in een andere wereld waant. Om ons een beetje een idee te geven heeft de fotograaf Lars Verkroost al het een en ander vastgelegd. Kijk en geniet:

Rum Club in Utrecht 5 Rum Club in Utrecht 1 Rum Club in Utrecht 2 Rum Club in Utrecht 3 Rum Club in Utrecht 4

Prachtig, niet? Zoals je ziet is de Rum Club dé ultieme plek voor alle rumliefhebbers die onze aarde rijk is. Met een tikibar, palmbomen, muziek waarvan de heupen lekker losjes gaan en samen met heerlijk Jamaicaans gekruide kip waan jij je direct in de Cariben. Er zullen meer dan 200 verschillende soorten rum geschonken worden en voor degene die liever iets anders drinken is natuurlijk ook aan gedacht. Zo wordt er ook whisky, gin en tequila geschonken. Maar de aandacht gaat toch uit naar de rum, zo wordt één van de jongens of meiden van het bedrijf opgeleid tot rum-expert om jou zo te voorzien van een uitermate heerlijke tropische cocktail.

Liming

Denk jij dat je een keuze kunt maken uit de tweehonderd verschillende soorten rum die de Rum Club in Utrecht rijk is? Voel je je dan bij deze uitgedaagd om naar dit epicentrum voor Caribische avontuurtjes af te reizen. Doe je ook direct te goed aan de Venezolaanse arepas, hele gegrilde vissen met pittige salsa’s of Hawaiaanse bowls. Wij zijn er voor de volle 100% van overtuigd dat jij aan de lijve gaat ondervinden wat de term ‘liming’ precies inhoudt. Dit betekent niks meer dan de kunst van het niks doen. Relaxen, samen met vrienden en familie zijn en genieten van eten, drinken en elkaar. De eigenaren hopen deze filosofie te introduceren bij de Rum Club. Om precies te zijn: Oudegracht aan de Werf 111, 3511 AL Utrecht.

Hieronder hebben wij enkele whisky-aanraders geselecteerd: