Formule 1 maakt haar rentree op het circuit van Zandvoort, dat hebben ze onlangs bekendgemaakt. In 2020 kunnen we al genieten van de raceauto’s, die het tegen elkaar opnemen op hoge snelheid. Als je niet kan wachten tot die tijd, kunnen we wederom vertrouwen op onze eigen Max Verstappen. Kijk samen met ons mee hoe een rondje met Max Verstappen over het circuit van Zandvoort eruit ziet!

Jumbo Racedagen

Om te vieren dat er een Grand Prix terug naar Nederland komt heeft het circuit van Zandvoort een evenement op de planning staan: De Jumbo Racedagen, driven by Max Verstappen. Dat bevestigt voor ons nogmaals de verdiende heldenstatus die Max verdient. Ook zegt het hoe belangrijk de man is voor het evenement. Het evenement is van vrijdag 17 t/m zondag 19 mei te bewonderen, de laatste 2 dagen kun je Max Verstappen over het circuit van Zandvoort zien scheuren. Natuurlijk komt hij met de nieuwste versie van de Aston Martin Red Bull Racing Formule 1 wagen. Zie hier hoe dat er aan toe gaat:

Dat is niet het enige dat te zien zal zijn op dit weekend vol adrenaline. Max brengt ook een andere jonge raceheld mee: de 23-jarige Pierre Gasly is ook de laatste twee dagen aanwezig. Hij zal eveneens in een Red Bull Racing auto te zien zijn. Ook zijn er FIA World Touring Car Cup races die gehouden worden, met niemand minder dan Tom Coronel. Mazda brengt ook een hoop spektakel, zo zijn de gloednieuwe Mazda MX5 Cup Cars te zien (vierde generatie). Daarnaast zijn er ook Superkart-races te zien en een speciale Jumbo Ladies GT Race.

Circuit van Zandvoort

Max Verstappen wist te vertellen dat het Circuit van Zandvoort best uitdagend is. Dat wil wat zeggen uit de mond van iemand die het Formule 1 toneel al jaren domineert. Max Verstappen wist vorig jaar op het Circuit van Zandvoort dan ook geen record neer te zetten. Want… dat had hij het jaar daarvoor al gedaan, ook op de Jumbo Racedagen. De tijd die hij neerzette was een knappe 1.19.511. We moeten afwachten of die tijd volgend jaar met de Grand Prix van het Circuit van Zandvoort nog verbroken gaat worden.

rondje met max verstappen