Tot en met 1985 konden we genieten van Formule 1 races in Nederland, op het circuit van Zandvoort welteverstaan. Dit was een hele eer, omdat niet veel landen kunnen pronken met een ‘Grand Prix.’ Sinds het circuit niet meer op de agenda stond, werd al gepleit voor de terugkeer van de legendarische racebaan. Nu is de kogel eindelijk door de kerk: volgend jaar kunnen we weer genieten van ronkende motoren en spannende inhaalacties!

Terugkomst in 2020

RTL Nieuws heeft onlangs van meerdere bronnen goed nieuws gekregen. De deal tussen de mannen van Formule 1 en het Circuit van Zandvoort is nu dan officieel rond. We kunnen volgend jaar al genieten van de geliefde sport. Eindelijk kan onze Max Verstappen weer een thuiswedstrijd spelen. Dit is leuk voor de fans, maar ook voor de man zelf, nu hoeft ie niet meer een privéjet nemen naar zijn volgende match. Nu is het om de hoek! En Heineken belooft dat het een legendarisch feest wordt. Ze zullen minimaal 3 jaar lang partner zijn van het circuit van Zandvoort en gaven aan er een oranjefeest van formaat neer te zetten onder het motto ‘het rondje waar we 35 jaar op hebben gewacht.’

circuit van zandvoort

Er is een partij die minder blij is met de komst van de GP. De Nederlandse Spoorwegen kwamen met het nieuws dat het spoor rond het Circuit van Zandvoort bij lange na niet genoeg capaciteit heeft om alle fans aan te kunnen. Gelukkig heeft de gemeente al laten weten dat er maar liefst 4 miljoen euro naar de infrastructuur gaat. Met Heineken als sponsor, moet het dan ook zeker helemaal goed komen. Wij kunnen in ieder geval niet meer wachten op de thuiswedstrijd van onze Max Verstappen. Toevallig benieuwd naar het salaris van F1-coureurs? Wij zochten het uit!

Circuit van Zandvoort

Zoals je kan zien is het Circuit van Zandvoort een baan die zich uitstekend leent voor spannende races. De lengte van het asfalt is bij elkaar zo’n 4,3 kilometer, verspreid over 13 bochten. De snelste tijd ooit werd neergezet door de Nederlander Klaas Zwart van Jaguar Racing, in een Boss GP wagen in 2014. Hij voltooide het circuit in een knappe 1:22.849. Dat heeft ie netjes gedaan, maar de met de komst van de Formule 1 wagens, zal die recordtijd een stuk lager gaan liggen.