Bij het horen van de naam ‘Spectre’ ben je misschien geneigd om te denken aan de James Bond-film uit 2015. Maar de Rolls-Royce Spectre doet die naamassociatie snel vergeten. Maak kennis met de elektrische Rolls-Royce Spectre.

Rolls-Royce Spectre, eerst elektrische Rolls-Royce

Rolls-Royce gaat op de groene toer met de eerste elektrische Rolls-Royce. Of beter gezegd: eerste elektrische productiemodel. In 2011 liet het automerk de wereld kennismaken met de Rolls-Royce 102EX, die een jaar later werd doorontwikkeld tot de 103EX. Beide modellen rolden uiteindelijk nooit de fabriek uit, maar de Rolls-Royce Spectre gaat dat wél doen. Naar verwachting komt de elektrische wagen medio 2023 op de markt.

Rolls-Royce Spectre

Elektrische supercoupé wordt druk getest

Momenteel onderwerpen de makers de bolide aan allerlei tests om de kwaliteit van de Rolls-Royce Spectre te waarborgen.  In ons testprogramma worden tal van meetgegevens gecombineerd met persoonlijke ervaringen, zoals intuïtie en inzichten, om de rijeigenschappen en het karakter van de auto verder te verfijnen”, vertelt Dr. Mihiar Ayoubi, Director of Engineering van Rolls-Royce Motor Cars. “Mede door de laatste ontwikkelingen op het gebied van software en hardware, kunnen de reacties op de input van de bestuurder en wegcondities exact worden gedefinieerd, en tilt de Spectre de voor Rolls-Royce zo kenmerkende rijervaring naar een nog hoger niveau.”

Rolls-Royce Spectre

Specificaties van de Rolls-Royce Spectre

De Rolls-Royce Spectre wordt de stijfste Rolls ooit. Zo heeft de bolide 30 procent grotere torsiestijfheid dankzij het in spaceframe geïntegreerde accupakket. Daarnaast heeft de Rolls-Royce een cw-waarde van 0-,25, wat ‘m de meest gestroomlijnde Rolls-Royce ooit maakt. De wagen is bovendien het grootste uit één bestaande stuk plaatwerk dat het merk ooit heeft geperst. Het begint bij de A-stijl en loopt door tot voorbij de achterlichten en meet bijna 4 meter. Daarnaast krijgt de  Spectre verder frameloze portieren die zich ‘omgekeerd’ openen. Volgens de fabrikant zijn de ontwikkelingen van de auto voor 40 procent voltooid. Het aftellen naar 2023 kan beginnen!

Rolls-Royce Spectre