Rolls-Royce staat bekend om haar luxe auto’s. Niet veel mensen weten dat het bedrijf ook luxe-goederen maakt. Rolls-Royce heeft een productenlijn genaamd de ‘Rolls-Royce Bespoke Design Collective.’ Buiten een paar bijzondere meubels na, heeft het bedrijf nog niet veel uitgebracht buiten hun autoproductie. Daar komt nu verandering in met de Rolls-Royce picknickset. Je moet wel een dikke beurs hebben om hem te kunnen kopen: hij kost maar liefst 47.500 dollar.

Rolls-Royce picknickset

De Rolls-Royce picknickset is bedoeld voor vier personen. Hij kan opengeklapt worden, zodat er een klein tafeltje tevoorschijn komt om op te eten en drinken. Het tafelblad is gemaakt van Tudor Oak-bomen en is belegd met staal.

Rolls-Royce picknickset

Rolls-Royce heeft haar expertise op het gebied van auto’s bouwen goed kunnen gebruiken voor deze picknickset. Het ‘chassis’ is gemaakt van aluminium en carbon fiber. De bekleding daarvan is voorzien van zwart leer en wederom: Tudor Oak.

Aan luxe geen gebrek

Als je dacht dat het niet luxer kon heb je het mis. De binnenkant van de picknickset is verlicht vanaf het centrale plateau. De vier glazen zijn natuurlijk een van de hoogtepunten van de set. Ze zijn op de hand geblazen door professionele glaswerkers en zijn gemaakt van kristal. De twee zijkanten van de picknickset klappen op elegante wijze naar buiten. De binnenkant van die opbergvakjes zijn bekleed in: Hotspur Red. Dit is een soort leer dat speciaal door Rolls-Royce ontworpen is om champagne, kaviaar of kleine snacks in te bewaren.

Rolls-Royce picknickset
Net als in de auto’s van Rolls-Royce zit er in de picknickset een heus ‘climate-system.’ Dit houdt in dat de hele kist op een perfecte temperatuur wordt gehouden. Dit koelers in dit systeem zijn gemaakt van zwart geanodiseerd aluminium. Het zal ook eens niet hè. Rolls-Royce kan het niet laten om bizarre materialen te verwerken in hun producten. Zo verwerkten ze ook ooit een heuse meteoriet in hun auto’s.