Bij het horen van de Rolls-Royce Cullinan is de kans groot dat je als eerste denkt aan het gigantische prijskaartje wat er aan hangt. De Cullinan was bij lancering de duurste SUV op de Nederlandse markt. Maar, bij die dikke prijs komt ook wel een zeer dikke wagen. We waren al fan van de Rolls-Royce SUV maar zo gruwelijk als in deze black on black uitvoering zagen we de Cullinan nog niet eerder.

Porsche Cullinan

Porsche was ooit het eerste sportmerk wat met een SUV kwam aanzetten. Scheve hoofden en een hoop onbegrip hebben inmiddels plaatsgemaakt voor een straatbeeld waarin elk gerespecteerd automerk een luxe terreinwagen in de collectie heeft zitten. Zo ook Rolls-Royce. Het is niet de allerduurste auto uit hun assortiment, maar de Rolls-Royce Cullinan is wel één van de duurste SUV’s op de Nederlandse markt. De basisprijs start vanaf de 415.225,- euro. De nadruk ligt op basisprijs, want met een slechts een paar van de brute extra’s kun je al snel een paar tienduizenden euro’s aan de prijs toevoegen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lord Aleem (@lordaleem_official) op

Black on Black uitvoering

De wagen is niet alleen tof van buiten, ook qua vermogen zit je gebakken. Met bijna 600 pk en 850 Nm bij 1.600 tpm rijdt de Cullinan als een beest. Kortom, toffe bak die Rolls Royce Cullinan. Maar wat blijkt, er is een overtreffende trap van dit alles. Deze black on black uitvoering van de SUV is wel héél dik. Uit de foto’s op de Instagram van de eigenaar blijkt wel hoe blij de man is met zijn wagen. Iets wat we volledig begrijpen en waar we stikjaloers op zijn.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Lord Aleem (@lordaleem_official) op

De naam laat niet veel aan de verbeelding over. Deze Cullinan is geheel zwart op zwart (op zwart). De lak, de velgen, de grille, de uitlaten en zelfs de (achter)ramen zijn gitzwart. Het interieur daarentegen is in de felste oranje dat er bestaat. Het contrast tussen dit zwart en oranje doet enerzijds zeer aan je ogen en verblijd anderzijds je autohart. Want wát een dikke bak is de Cullinan op deze manier. Deze SUV is een absolute head-turner.