Met auto’s zoals deĀ BMW 740e iPerformance behoren hybride- of elektrische auto’s steeds meer tot de orde van een groene dag, maar vliegreizen is een andere enorme bron van uitstoot en nog steeds afhankelijk van fossiele brandstoffen. Echter doet Rolls-Royce er alles aan om hier verandering in te brengen met het Rolls-Royce ACCEL Elektrische Vliegtuig. Of zoals ze het bij RR zelf zeggen; Accel is niets minder dan een revolutionaire stapsgewijze verandering in de luchtvaart:

Rolls-Royce ACCEL Elektrische Vliegtuig

De Accel, die momenteel wordt ontwikkeld in een hangar in de Gloucestershire-luchthaven, is bedoeld als het snelste, volledig elektrische emissievrije vliegtuig in de geschiedenis. De batterij bevat 6000 dicht opeengepakte cellen, die drie lichtgewicht motoren aandrijven met een totaal vermogen van meer dan 500 pk, een bereik van 321 kilometer en een topsnelheid van meer dan 480 km/u. Hoewel indrukwekkend, is het einddoel niet het beestje, maar de voortgang die het vertegenwoordigt.

Elektrisch vliegen

Hoewel deze Rolls-Royce er prima en realistisch uitziet voor een een- of tweepersoonszitter, blijft het natuurlijk wel de grote vraag of we straks met honderden tegelijk elektrisch kunnen vliegen! Mocht je hier meer over willen weten, laat je dan tutoren door de mannen van Real Engineering: