Een Rolex heeft al snel een flink prijskaartje, of ‘ie nou hagelnieuw is of al jaren oud. Die oudere horloges dragen vaak een mooi verhaal met zich mee, dat is ook het geval bij deze Rolex Military Submariner.

Rolex Submariner

De Rolex Submariner wordt nog steeds geproduceerd. Dit speciale voor duikers gemaakte horloge is een mooie diver watch met een draaibare bezel. Dit is voor duikers om te zien hoe lang ze onder water kunnen blijven met de hoeveelheid lucht die ze bij zich dragen.
De eerste generatie Submariner is gemaakt in 1953, best een tijdje geleden dus. Ongeveer twintig jaar later, in de jaren ’70, kwam Rolex met de Military Submariner. Deze waren speciaal gemaakt voor het ministerie van Defensie in het Verenigd Koninkrijk en werden echt gebruikt waarvoor ze gemaakt zijn.

Beschadigde Rolex

Helaas zijn niet alle Rolex Military Submariners heel gebleven, zo ook dit specifieke model niet helemaal. Het verhaal van deze Rolex begon in 1977, toen deze in gebruik werd genomen door een duiker van de marine in Engeland. Lang heeft hij er niet van kunnen genieten, begin jaren ’80 nam een professioneel duiker het horloge over en heeft dit horloge jaren in zijn collectie gehad. Ondertussen is het horloge niet volledig in originele staat meer, de duiker is de bezel verloren tijdens het duiken en is er een andere bezel opgezet.

Rolex Military Submariner

Wat moet je hiervoor neerleggen?

Een beschadigde Rolex met aftermarket onderdelen, hoeveel kost dat nou? Normaal zou het niet veel meer waard zijn door de schade en aftermarket bezel, maar dit horloge is een uitzondering. Deze beschadigde Rolex Military Submariner is door zijn verhalen juist meer waard geworden in de afgelopen jaren. Dit prachtige, maar beschadigde horloge is laatst geveild voor een megabedrag van £195,600 (ongeveer €230.000). Een nieuwe Rolex Submariner, met datumfunctie, kost net geen €10.000. Van het bedrag van de beschadigde Military Submariner, kun je 23 nieuwe Submariners kopen en een keertje duiken in het buitenland.

Meer lezen over peperdure horloges? Vrouw laat horlogecollectie taxeren, valt steil achterover van geschatte waarde.