Gear

Man kocht 46 jaar geleden Rolex en die is nu godsvermogen waard

Rolex

Een Amerikaanse man besloot ooit om te investeren in een horloge. Een slimme investering, zo bleek. Toen hij de Rolex laatst liet taxeren, kreeg hij de schrik van zijn leven. Het klokje was namelijk veel meer waard dan dat hij had gedacht. Zo zie je maar dat een goed horloge zijn waarde niet verliest.

Rolex laten taxeren

Bij de Amerikaanse show Antiques Roadshow kunnen mensen vanuit het hele land hun oude spullen meenemen, laten zien en taxeren. Dat klinkt misschien als een bekend concept, want dat doen we in Nederland ook onder de naam ‘Tussen Kunst & Kitsch’. Soms blijkt het gene niks waard te zijn, maar af en toe zit er ook een pareltje tussen. Dat was het geluk van deze Amerikaanse man die 46 jaar geleden een Rolex op de kop had getikt voor 345 dollar.

De veteraan heeft het horloge nooit gedragen, dus de dikke klok verkeerde nog steeds in een nieuwstaat. Het gaat om een Rolex Oyster Cosmograph Reference No.6263 die hij had gekocht in 1974. Iedereen weet dat oude horloges in een goede staat bakken met geld op kunnen opleveren. Ook de Rolexen van tegenwoordig kosten bakken met geld. Toch blijkt maar weer dat oude horloges in een goede staat meer waard zijn dan de nieuwe. Het is maar wat de gek er voor geeft…

Watch on YouTube

Dikke tonnen winst

De man liet zijn Rolex dus taxeren, maar dat leverde hem veel meer op dan dat hij had gedacht. Hij werd namelijk getaxeerd tussen de vijfhonderdduizend en zevenhonderdduizend dollar. Dat komt doordat het horloge nooit is gedragen en nog in zo’n perfecte staat verkeert. Daarnaast zijn alle eigendomspapieren ook nog aanwezig, dus dat voegt ook extra waarde toe. Alleen het lastige deel is iemand vinden die er daadwerkelijk zeven ton voor wil aftikken.