Is het al tijd voor bier? Het is altijd tijd voor bier, zou deze robot-boot zeggen als ‘ie kon praten. De allereerste zelfbesturende robot-boot bracht een historisch bezoek aan een Amsterdams café: het vaartuig bevoorraadde het de horecagelegenheid met nieuwe bierfusten.

Allereerste robot-boot vervoert bier over de Amsterdamse grachten

Automatisch bier laten bezorgen door een robot-boot is dichterbij dan je denkt. De mannen en vrouwen van Roboat hebben hun boot aan een historische test onderworpen. Het vaartuig voer zonder kapitein van de één naar de andere bestemming met een aantal bierfusten als cargo. De tocht verliep, op een klein misstapje na, vlekkeloos.

Over 2 jaar meer regel dan uitzondering?

De ingenieurs zijn nu nog volop met de ontwikkeling bezig, maar over twee jaar kunnen autonome boten, mits de regels het toelaten, veelvuldig te water. De makers hopen dat dat “de bierboot” wordt gebruikt voor goederentransport, afvalinzameling, kade inspecties en als watertaxi kan

De robot-boot is niet het enige ingenieuze project wat ons in de toekomst staat te wachten. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze vliegende motor?