We schreven al eerder over het concept van Camptoo, nu mochten wij ervaren hoe dat werkelijk is. En dat is best aantrekkelijk want onze camper stond klaar op het vliegveld in Alicante en daar was het nog volop nazomeren!

img_4193 img_4515

Zoals elke reis begin je met het inpakken van bagage. Omdat de camper compleet is hoef je enkel toiletartikelen en kleding mee te nemen. Het plan is om langs campings te gaan omdat er in de camper geen toilet of douche aanwezig is. Er is wel een kleine koelbox aanwezig die als de camper rijdt, of aan het stroomnet in aangesloten, gekoeld blijft. Wat verder opmerkelijk handig is, is het uitklapbare dak. Het geeft je net voldoende ruimte om wat te manoeuvreren in de camper. Het bed is eventueel op te ruimen en je kan er dan een zitje van maken met twee banken en een tafel maar omdat er nog een extra tafel en twee stoelen aanwezig zijn besluiten we dat niet te doen en iedere dag heerlijk buiten te zitten.

img_4200 img_4510

De route zakt vanaf Alicante naar beneden richting de zuidelijke kust tot in het puntje. Er zijn daar zelfs flamingo’s te zien. Van heerlijk wakker worden door de golven die op de kust slaan zetten wij koers naar de Sierra Nevada, het is de enige woestijn in Europa en ligt net boven de kust in Andalusië. Er zijn verschillende filmsets voor Western films te vinden, wij besluiten er een te bezoeken (Western Leone). Wacht wel even op de show die ze door de dag heen opvoeren, woestijn-droog voeren zij een hilarisch stukje op waar geen touw aan vast te knopen is, prima vermaak dus.

img_4222 img_4234

Aan de voet van de Sierra Nevada ligt de studentenstad Granada. Belangrijke universiteiten, Historisch monument Alhambra en de Arabische wijk Albaicín maken het een bijzonder gevarieerde stad om wat langer te blijven. In de avond kan je het best op kroegentocht, tapas wordt hier standaard geserveerd bij drankjes en zo besteed je de hele avond met wat iedereen graag doet: Eten en drinken in een gezellige, levendige stad. Onze camper staat op een stadscamping, “Camping Motel Sierra Nevada”. Het ligt op 10 minuutjes met de bus van het stadscentrum en is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de stad (ook zonder camper dus).

img_4524 img_4251

Dé bezienswaardigheid van Spanje, het Alhambra, ligt op een heuvel met uitzicht over de stad. Van dit UNESCO monument kennen de meeste toeristen Granada dan ook. Lees je van te voren in en spendeer hier op zijn minst een halve dag. Het is een serie van paleizen gebouwd door verschillende heersers en elk met extreem oog voor detail. Wat het Alhambra kenmerkt is het kleurrijke patroon op de foto. Wees wel op tijd met kaartjes, een week kan al te kort zijn.

img_4523 img_4521 img_4522

Het is ontzettend lekker om zo in een camper te stappen en gewoon te rijden, vooraf kennis opdoen over de regio en ter plekke beslissen. Het kan allemaal, zowel via camptoo als met de camper. Wil je zelfvoorzienend zijn, ga dan voor een iets groter model met toilet en douche. Wil je veel rondrijden en ook steden bezoeken dan raden we een kleiner model aan zoals wij mee hadden. Je bent dan flexibel en niet veel in de camper behalve voor het slapen. Zelf een camper uitzoeken als reismaatje doe je hier