Entertainment

Grote streamingdienst onthult eerste beelden van docu-serie over Rinus ‘Veekay’ van Kalmthout

rinus veekay trailer

Eén van de grootste streamingsdiensten ter wereld, Amazon Prime, heeft de trailer van de driedelige documentaire over de Nederlandse Rinus 'VeeKay' van Kalmthout onthuld. In de trailer is te zien hoe groot en intens de Indy 500 kan zijn.

Driedelige documentaire Veekay

De Nederlandse autocoureur Rinus ‘Veekay’ is gevolgd voor een nieuwe documentaire van streamingdienst Amazon Prime. Zijn indrukwekkende racekunsten zijn vastgelegd door de cameramensen van Amazon Prime. De driedelige docu wordt er dan ook eentje die niet mag worden gemist door de Indy 500-fans.

Wie is Rinus ‘VeeKay’?

Rinus Van Kalmthout is een 22-jarige Hoofddorper die sinds 2017 als autocoureur actief is in de Verenigde Staten. Daar staat hij bekend onder de naam ‘Rinus VeeKay’. In Amerika won hij in 2018 het Pro Mazda Championship. Vanaf 2020 is VeeKay actief in de IndyCar Series voor het team van Ed Carpenter Racing. Rinus heeft het racen niet van een vreemde; hij is de zoon van ondernemer Marijn van Kalmthout, die eveneens als coureur actief is.

View post on Instagram
 

Indy 500 in een notendop

Voor degenen die alleen naar Max Verstappen in de Formule 1 kijken, volgt hier een korte uitleg over de “Amerikaanse Formule 1”. Rinus racet in de IndyCar Series. Het belangrijkste evenement van deze serie is de Indianapolis 500, ook wel is de Indy 500 genoemd. De 500 in de naam Indy 500 staat voor de 500 mijl dat wordt afgelegd tijdens de race. Omgerekend is dat circa 805 km, wat overeenkomt met 200 rondes. De race, die elk jaar plaatsvindt op de zondag voor Memorial Day, wordt ook wel bestempeld als de belangrijkste autorace van het jaar in de VS. In de race strijden 33 coureurs om de belangrijkste titel;  De Borg-Warner trofee. De winnaar krijgt de trofee helaas niet mee naar huis. In plaats daarvan komt zijn gezicht op de trofee te staan

View post on Instagram
 

Eerste beelden beloven veel goeds

In de trailer van VeeKay is te zien hoe belangrijk de Indy 500 is voor de coureurs. Ze racen met bloed, zweet en tranen om de overwinning. In de serie wordt hoofdzakelijk ‘Veekay’ gevolgd. De 22-jarige coureur stond de afgelopen jaren veelvuldig in de schijnwerpen om zijn spectaculaire seizoenen als rookie. In de trailer komen verschillende mensen aan het woord over de jonge coureur. De serie wordt 10 februari uitgebracht op de streamingdienst van Prime. De trailer kun je hieronder bekijken:

Watch on YouTube

Header: Fred Ortlip.