Ooit was er een zekere keizer Caligula die zo onder de indruk was van zijn paard dat hij hem consul maakte van het Romeinse rijk. Dat klinkt natuurlijk wereldvreemd, maar het kan nog erger. De Duitse herder Gunther VI oogt als een gewone hond, maar toch is deze viervoeter net even anders dan alle andere honden. Het beest heeft een prachtig leven en reist met enige regelmaat naar verre oorden. Wat ook opvalt is het vermogen van de viervoeter. Het is namelijk de rijkste hond ter wereld en zijn vermogen wordt inmiddels geschat op zo’n 448 miljoen dollar. Wat een hondenleven!

Rijkste hond ter wereld in de voormalige woning van Madonna

Dat de Duitse herder een bijzonder leven leidt zal duidelijk zijn. Zo kon de rijkste hond ter wereld tot voor kort prinsheerlijk slapen in de voormalige slaapkamer van niemand minder dan Madonna in het landhuis in Biscayne Bay in Miami. Volgens de makelaar, makelaar Ruthie Assouline, sliep de hond altijd in het grote bed en was het 8400 vierkante meter grote huis zijn paleis. Daar had de viervoeter niets over te klagen. Hij werd elke dag wakker met een uitzicht waar je alleen maar jaloers op kan worden.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Günther rescue dog (@gunther__vi)

Duitse herder bezit bijna een half miljard euro

Het landhuis was ooit door de voormalige popster aangekocht voor slechts 7.5 miljoen euro in 1990. Zo’n 30 jaar later staat de woning in de verkoop en vermeld het prijskaartje een bedrag van bijna 28.5 miljoen euro. Voor de rijkste hond ter wereld zal dat weinig uitmaken. Met een vermogen wat volgens sommigen 448 miljoen euro bedraagt zal hij er echt niet minder slecht van slapen.

Hond als erfgenaam

De vraag is uiteraard hoe de rijkste hond ter wereld aan zo’n gigantisch bedrag komt. De uitleg is al net zo bijzonder. De Duitse gravin Karlotta Liebenstein was bij haar overlijden al puissant rijk en besloot dat haar hond de enige erfgenaam zou zijn. Het gevolg was dat de hond dus op slag miljonair werd. Erg lang heeft het beestje er niet van kunnen genieten, maar in het testament had de gravin bepaald dat in dat geval de volgende in de Gunther-bloedlijn het bedrag zou erven. Gunther VI werd op die manier in één klap miljonair. Dat was niet het enige, de Duitse herder erfde ook nog eens al het onroerend goed van de gravin en zo bezit het beest een aantal bijzondere gebouwen in Italië, de Bahama’s en aan de oostkust van de VS.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Günther rescue dog (@gunther__vi)

Waarheid of marketingstunt?

Een bijzonder verhaal dus en mogelijk is het maar gedeeltelijk waar. Het is namelijk onduidelijk of er inderdaad ooit een Duitse gravin is geweest die zo rijk was en alles naliet aan haar hond. Het zou volgens de critici ook kunnen gaan om een publiciteitsstunt van Maurizio Mian. Hij is één van de nazaten van de oprichter van een groot Italiaans farmaceutisch bedrijf. Het verhaal over de rijkste hond ter wereld zou hem namelijk veel positieve publiciteit opleveren.

Teveel toevalligheden

Opvallend genoeg heet het zakelijke vehikel van Maurizio de Gunther Group. Erg toevallig dus. Een onderdeel van die Gunther Group is de – je raad het al – de Gunther Corporation. Deze onderneming beheert het vastgoed en tal van ondernemingen waaronder uitgeverijen, sportteams en  nachtclubs. De Duitse herder is dus mogelijk slechts de mascotte van het bedrijf, maar dan wel een met een bijzonder imago. Niet geheel toevallig is er ook een Gunther Rescue, een vereniging welke zich bezig houdt met het redden van dieren in nood. Mocht de rijkste hond ter wereld dus wel bestaan en ook inderdaad zo rijk zijn, dan is het verhaal in ieder geval goed bedacht.

Halsband met diamanten

Wat de hond betreft, het zal hem een zorg zijn. Uit de verhalen lijkt de rijkste hond ter wereld het in ieder geval prima naar zijn zin te hebben. Zo heeft hij klaarblijkelijk een echte chefkok tot zijn beschikking die hem elke dag zijn favoriete maaltijd voorschotelt. Zo geniet hij dagelijks van vers vlees met gestoomde groenten en een eetlepel kaviaar. Ook wat betreft de uiterlijke verzorging heeft het dier geen klagen: hij draag bij het uitlaten namelijk een halsband met diamanten en binnenshuis moet hij het doen een gouden halsband. Hij had het dus slechter kunnen treffen.